| Poota 03.05.2016 11:23 Bydliště: Praha
|
| Perkolátor - realizace Měl jsem dojem, že než se k realizaci dostanu, tak že už mě dávno někdo předběhne, ale jak vidno, tak něco takového opravdu nehrozí
Kohoutek je překvapivě mrňavý, ale aspoň nepřekáží. Vnější průměr těch trubiček je 5 mm, takže špunt je lepší "vrtat" maximálně čtyřkou vrtákem a raději ještě menším.
Lahev je sice "zadarmo", ale uříznutí přijde na dvě stovky.
Sběrná nádoba a zároveň "stojan" je celkem jasná a hlavně už doma čekala. Ta hadička na hrdle je krátká schválně, aby se pro přelévání nemusela pokaždé demontovat.
Zatím předpokládané používání.
Jak jsem naznačil, hodlám jako ředidlo pro perkolaci používat jablečný ocet, o jehož výhodách jsem se už zmiňoval.
Proces perkolace se tím náramně zjednoduší na následující:
100 g suché drogy nebo 250 g čerstvých bylin ve filtračním papíru se zalije 1/2 litrem jablečného horkého octa, nastaví se jedna kapka za vteřinu a nechá se odkapávat do spodní nádoby.
Horký ocet zpočátku vylouží to, co by se nevyloužilo zastudena, postupným chladnutím octa se bude loužit i to ostatní. Jedna dávka by měla kapat zhruba kolem třech hodin a dát 1/2 litru tinktury.
Jako obvykle - praxe ukáže
| Detail špuntu s kohoutkem (Dostupné jen pro přihlášené uživatele fóra)
Lahev jako perkolátor (Dostupné jen pro přihlášené uživatele fóra)
Sběrná nádoba a zároveň i stojan (Dostupné jen pro přihlášené uživatele fóra) Obrázky není povoleno jakkoli šířit bez souhlasu jejich autora, a to ani v jakékoli upravené formě
|
|
|