Hlavní přehled   |   Info a nápověda Přihlásit   |   Registrovat
 
 
Příspěvek umístěný v tematickém vlákně:    Zpracovávání bylin na léčiva   (str. 3)
 
Poota   
03.05.2016 11:23
Bydliště: Praha
9089 603 7593 
Perkolátor - realizace
 
Měl jsem dojem, že než se k realizaci dostanu, tak že už mě dávno někdo předběhne, ale jak vidno, tak něco takového opravdu nehrozí
Kohoutek je překvapivě mrňavý, ale aspoň nepřekáží. Vnější průměr těch trubiček je 5 mm, takže špunt je lepší "vrtat" maximálně čtyřkou vrtákem a raději ještě menším.
Lahev je sice "zadarmo", ale uříznutí přijde na dvě stovky.
Sběrná nádoba a zároveň "stojan" je celkem jasná a hlavně už doma čekala. Ta hadička na hrdle je krátká schválně, aby se pro přelévání nemusela pokaždé demontovat.

Zatím předpokládané používání.
Jak jsem naznačil, hodlám jako ředidlo pro perkolaci používat jablečný ocet, o jehož výhodách jsem se už zmiňoval.

Proces perkolace se tím náramně zjednoduší na následující:
100 g suché drogy nebo 250 g čerstvých bylin ve filtračním papíru se zalije 1/2 litrem jablečného horkého octa, nastaví se jedna kapka za vteřinu a nechá se odkapávat do spodní nádoby.

Horký ocet zpočátku vylouží to, co by se nevyloužilo zastudena, postupným chladnutím octa se bude loužit i to ostatní. Jedna dávka by měla kapat zhruba kolem třech hodin a dát 1/2 litru tinktury.

Jako obvykle - praxe ukáže
 
Detail špuntu s kohoutkem
Detail špuntu s kohoutkem
(Dostupné jen pro přihlášené uživatele fóra)
 
Lahev jako perkolátor
Lahev jako perkolátor
(Dostupné jen pro přihlášené uživatele fóra)
 
Sběrná nádoba a zároveň i stojan
Sběrná nádoba a zároveň i stojan
(Dostupné jen pro přihlášené uživatele fóra) 
 
Obrázky není povoleno jakkoli šířit bez souhlasu jejich autora, a to ani v jakékoli upravené formě
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasyOznačit příspěvek
  Přejít na příspěvek do vlákna      

 
 
Omforum.cz   |   Nápověda   |   Pravidla fóra   |   Podpořte chod fóra   |   Vytvořil: 2015-2024 Adam Benda
 
 
CC BY-NC-ND 3.0 CZ
Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 3.0 Česká republika License