Souhlasím:-)
"Nenechte se zmást, samotná chuť potravin nevypovídá nic o tom, jestli přisp...
nenimito 28.03.2018 09:06 Bydliště: okolo dolni Berounky
301
19
302
V té tabulce je napsáno "přibližné relativní potenciály", nikoliv že ta kyselost nebo zásaditost je v nich
0
0
nenimito 28.03.2018 10:47 Bydliště: okolo dolni Berounky
301
19
302
Dnes mi přišlo mailem..... https://mojemana.cz/
Nezkoušel jsem.... zatím, ale zkusím:-)
0
1
ourel 30.03.2018 20:39 Bydliště: Praha
627
79
1078
Manu jsem zkoušel před několika lety, chutnala mi podobně, jako ovesná kaše.Ale na to, že se vyrábí v podstatě ze zbytkových surovin, je ta cena dost vysoká. Taky se to nedá jíst pořád.
0
1
Adam 05.04.2018 10:21 Bydliště: Praha
5803
563
5846
Zácpa a podobně nevhodná konzistence stolice
Opakující se zácpa, nebo mazlavá konzistence, která následně ulpívá na stěnách mísy, to jsou problémy, které většinou vnímáme jen jako něco diskomfortního. Ve skutečnosti však taková stolice výrazně zvyšuje výskyt zánětů a rakoviny v tlustém střevě.
Prevence zabírá velmi individuálně. Někomu stačí pít dost vhodných tekutin, jíst alespoň trochu zeleniny a potravin bohatých na vlákninu a alespoň se trochu hýbat a někdo jiný toto všechno dodržuje, ale s problematickou stolicí hne jen velmi málo.
Níže uvedený článek zmiňuje úkony, které mohou pomoci a přitom nebývají až tolik známé. A zároveň se jedná o tipy, které pro tělo zřejmě nepředstavují žádnou stinnou stránku.
Švestky Čerstvé i sušené švestky jsou přírodním prostředkem proti zácpě. Plody mají hodně vlákniny a pročišťují trávicí systém. Kromě toho obsahují minerály – draslík, fosfor, vápník, sodík, mangan, selen, bór a železo. Také se pyšní řádkou vitamínů (B, C, E, A).
Pektiny ve švestkách navíc zpomalují vstřebávání cukrů, tím naše tělo spaluje mnohem více tuků, což podporuje hubnutí. Ve švestkách se také nachází bór – důležitý prvek prospěšný pro stavbu kostí. Dále snižují cholesterol a příznivě ovlivňují krevní systém.
Pro zprůchodnění střev jsou vhodné také kompotové švestky. Možná jsou v naší stravě podceňované, ale mají tolik předností, že je dobré je v některé formě pravidelně zařazovat do jídelníčku.
Učit se vyhýbat stresu
Nepřejídat se
+ dodržovat pravidelnost
Sklenice vlažné vody nalačno
(už jsme tu řešili ve vláknu Voda jako lék)
Přidal bych že vynikajícím prostředkem proti zácpě jsou sušené meruňky.
Další výborný prostředek který i čistí zažívací trakt je psylium = osemení jitrocele indického. Toho stačí jedna až dvě kávové lžičky rozmíchané ve sklenici vody. Dnes se i přidává do některého pečiva.
A samozřejmně papat hojně zeleniny a ovoce.
0
3
impuls 21.04.2018 22:37
681
12
323
Adam napsal(a):Opakující se zácpa, nebo mazlavá konzistence, která následně ulpívá na stěnách mísy, to jsou problémy, které většinou vnímáme jen jako něco diskomfortního. Ve skutečnosti však taková stolice výrazně zvyšuje výskyt...
K tomuto bych přidal
Těžko radit pohodlným jedincům ,kteří nechtějí opustit základní a to je mASO uvědomí si snad některý z nich ,že když mi nepracuje STŘEVO které by mělo kmitat a nečiní tak pak je jakákoliv strava marná !!! Při tom se v miínulosti nestávalo ,že by bylo kilo masa na 1 rohlík nebo kousek chleba .Maso bylo občas a v malém množství nehladě na větší přísun tekutin aj podporujících látek k vylučování jedno kterého .Podívejte se na dnešní vývoj OBÉZNÍCH -KDYŽ UŽ JE TO U KOJENCŮ .A kdo to dělá -dospělí .Jednou jedinkrát jsem u dítěte řešil ZÁCPU a mohu říct ,že tak s úspěšným zásahem do budoucna pro dítě jsem se po 30 let služby nesetkal. Vše je v každém jedinci a on TRPÍ NE MOCÍ a jeho a jenom jeho je to rozhodnutí o JEHO KONCI .
Antony napsal(a):Přidal bych že vynikajícím prostředkem proti zácpě jsou sušené meruňky.
Další výborný prostředek který i čistí zažívací trakt je psylium = osemení jitrocele indického. Toho stačí jedna až dvě kávové lžičky...
Olivový olej a minutka Mikro pro vylepšení nejen vylučování
Každá kořeninová plodina nejen pro trávení potřebuje olivový olej .Vylepšením je i použití Microvlnky -vycházejme z Víme kdo se dotkl kterého produktu který posléze chceme pozřít a díky ne mikroorganismům ,ale špatným energiiím nemocí shora jmenovaných je třeba udělat i tuto prevenci .(stačí zapnout a posléze vypnout )-kdo přežije 2 miliardy a 400 tisíc FACEK během tohoto procesu -NIKDO takže pokud nenajdete efektivnější likvidaci pro špatnou energii toho kterého ZÁKAZNÍKA (ohmatávače )tak si klidně této UŽÍVEJTE. V Tv ukazují co máme na rukách ,ale málokdo vidí tyto bezohledné a mnohdy mnohem nebezpečnější nákupy než si spousta z nás uvědomuje .Mnou vyzářená energie podpůrná/rukama ) funguje na asi 1200 km pokud potřebuji a nezabrzdí ji žádný běžný materiál a nyní si představme NE moci lidí okolo nás kteří vyzáří 1 m takže nezbývá než účinná prevence a shora uvedená se mi osvědčila v době rehabilitací nejednoho " pacienta",který toto dodržuje s vynecháváním až do opětovné AGRESE .Takže DŮSLEDNOST a TRPĚLIVOST . jim chybí -škoda ,ale je to jejich rozhodnutí .
Převratný objev olomouckých vědců zajistí rostoucí světové populaci dostatek potravin i za desítky let.. Přečtení dědičné informace pšenice bylo dlouhou dobu považováno za nemožné kvůli její enormní velikosti, která je až pětkrát větší než u člověka.
Dobrý článek. Mě nedávno mírně popudily články o kokosovém oleji, které se všude vyrojily, protože zase nějaký soudruh z NDR (teda v tomhle případě soudružka z Harvardu) něco tvrdil. Následující článek měl být původně příspěvek tady na fóru, ale protože jsem se rozepsal víc než obvykle, říkal jsem si že by byla škoda to neposlat vlkovi. Ten to trochu stylisticky upravil a dotáhnul, nicméně podstatná úvaha o kokosovém oleji zůstala, takže si to dnes můžete přečíst u něj na blogu: https://vlkovobloguje.wordpress.com/2018/09/01/kokosovy-olej-a-fake-news-aneb-okurkova-sezona-a-novinarska-kachna/
0
0
Adam 02.10.2018 12:59 Bydliště: Praha
5803
563
5846
Příběh o talíři bez masa
A je to zase tady. V jídelně mého zaměstnavatele využívám takové skromné "švédské stoly", které tu kromě standardního "odměřeného" jídla máme taky a nesu si talíř ke zvážení gramáže a k zaplacení. Za kasou opět nový personál, což už automaticky znamená, že opět vyděšeně třeští oči na obsah mého jídla, kde je tentokrát na talíři pouze příloha - brambory (trochu pokapané sosem) a vedle talíře se vyjímá krásná velká miska plná všelijaké čerstvé nakrájené zeleniny. Jak už mám tuhle situaci docela dobře v oku, vyděšený personál zřejmě málem vykřikl na celou kantýnu: ,,Proboha a kde je maso?!?!?" Ale tentokrát se udržel a jen se vytřeštěně zeptal, jestli mám nějakou dietu, a to tak soucitným tónem, jako kdybych snad pomalu umíral a tato "dieta" mi měla přidat alespoň pár týdnů k životu. Když jsem konstatoval, že dieta to není, ale že každý den baštit hromady masa není pro dospělého člověka příliš zdravé, ta paní se málem zklátila pod pult. Už jsem je pak radši u té kasy moc neohrožoval na zdraví a šel jsem si to rychle sníst, a to pomalu s pocitem viny,
aby mě tam náhodou někdo u toho bezmasého jídla nepřistihl.
A tak si říkám, proč se, kurnik, pořád dokola tolik píše o chia semínkách, borůvkách, zázvoru a všech možných potravinách, které mohou zdraví podpořit, když se lidem vůbec neřeknou mnohem základnější věci, a to třeba o kontraproduktivním baštění masa den co den? (Pokud nejsem vyloženě sportovec, maso bych měl mít ideálně tak jednou za 1-2 týdny.) Vždyť ale takhle baští (každý den) téměř celý národ...
Tak doufám, že vás při té mizérii jinak ten příběh o talíři bez masa alespoň rozveselil.
0
5
Poota 02.10.2018 17:39 Bydliště: Praha
9081
603
7584
Adam napsal(a):Tak doufám, že vás při té mizérii jinak ten příběh o talíři bez masa alespoň rozveselil.
Rozveselil, bodejť ne.
Akorát ať přijdu do jaké chci restaurace, tak z bezmasých jídel je k dispozici jenom smažený sýr nebo hermelín a nanejvýš ještě ovocné knedlíky - jinak nikde nic a nebo je to vzácná výjimka, na kterou se jen tak nenarazí.
Osobně se domnívám, že je to tak záměrně zmanipulováno, aby se vytrvalým a soustavným pojídáním masa v lidstvu posilovaly reptiloidní části genetické výbavy, čímž se dociluje bezcitné a bezskrupulózní honby za osobním prospěchem.
0
3
Antony 02.10.2018 19:14 Bydliště: Praha
73
1
99
Poota napsal(a):Rozveselil, bodejť ne.
Akorát ať přijdu do jaké chci restaurace, tak z bezmasých jídel je k dispozici jenom smažený sýr nebo hermelín a nanejvýš ještě ovocné knedlíky ..
Jen namátkou například v Berouně vedle nádraží je pivovarská restaurace Berounský medvěd. Pravidelně minimálně dvě bezmasá jídla.
V Nižboru hotel Praha item.
A našlo by se takových víc.
Chce to turistiku. :-)
0
0
martin11 02.10.2018 20:14 Bydliště: ...v garáži s Trabantem P 50 R
6832
109
3636
myslím, že palačinku mě udělají kdekoliv - zrovna tak si myslím že když se zkusí objednat něco "bez masa" tak to dostanu...třeba gulášek...ty tři flaxy, které tam plavou, mě určitě dají ...bez nich, jen knedlík a polevu...
0
0
milda 02.10.2018 20:33 Bydliště: Milky Way
1830
18
1262
Možná si budete pamatovat za "tatíčka" Husáka byly jeden čas ve veřejném stravování povinně bezmasé čtrvtky.
Jezdil jsem po vlastech českých a stravoval se po motorestech.
Nejčastější a nejoblíbenější "beznasé jídlo" byl tehdy smažený gothaj s bramborem a tatarkou....
0
0
Poota 02.10.2018 22:15 Bydliště: Praha
9081
603
7584
milda napsal(a):Možná si budete pamatovat ...
Taky si třeba budete pamatovat že bylo nařízení o tom, že v každé restauraci musí být jedno jídlo za maximálně 10,- Kčs, slovy deset Korun československých
0
0
farkas 02.10.2018 22:18 Bydliště: Střední Čechy
2929
344
3995
Doba, kdy horníkovi na šichtu stačila bandaska kafe a několik krajíců chleba a rolník vydržel v kombinaci volské a vlastní síly orat na džbán pramenité vody a několik bramborových placek od slunka do slunka je nenávratně pryč.
Problém vidím v tom, že běžně dostupné potraviny postrádají energii života, kterou je jejich čerstvost a nezatíženost potravinářskou chemií a ionizací. A to není zdaleka všechno. Běžně dostupné potraviny postrádají stopové prvky, které organismus potřebuje pro tvorbu enzymů nezbytných pro plynulý chod metabolismu.
Aby lidé dostali do sebe vše, co jejich tělo žádá, musí zkonzumovat několikanásobně větší množství jídla, než tomu bylo kdysi. Jestli je na talíři chléb z neplnohodnotného obilí, zelenina z vyčerpané země nebo kus masa z podvyživeného, zvířete, je úplně jedno. Lidská těla si žádají čím dál víc, aniž by byla schopna nějakého fyzického výkonu. Při konzumaci nečerstvých a neorganických potravin živoří každý a je úplně jedno, jakou skladbu si pro svém denní menu zvolí.
0
5
milda 02.10.2018 23:01 Bydliště: Milky Way
1830
18
1262
Poota napsal(a):Taky si třeba budete pamatovat že bylo nařízení o tom, že v každé restauraci musí být jedno jídlo za maximálně 10,- Kčs, slovy deset Korun československých
Zajímavé, že si pamatujeme záležitosti před 40-ti lety, ale obvykle nevime, co bylo předevčírem...
Na študácké praxi mi stačilo 10kčs na dobrý oběd. Ve "trojce" oblíbený maďarský guláš, stejně jako smažený sýr stál 6,70 kčs + pivo 2 kčs pivo. Deset kaček i diškem stačilo.
Večer s 10 kčs do hospody. Jedny startky za 4 kčs a tři piva á 2 kčs
. Ovšem táhnul to otec s platem cca 1900kčs...
Moje babička měla důchod 400 kčs. Připláceli si s dědou jako živnostníci celý život na důchod, ale po vítězném únoru to stát jaksi zrušil.....
Což je jistě dobrá inspirace pro dnešek.....