Hlavní přehled   |   Info a nápověda Přihlásit   |   Registrovat
 
 
Omyly zdravého stravování     (str. 3 z 7)
Sekce: Zdraví a příroda - Různé
   |   Rolovat dolů
Ovoce a zelenina na pultech obchodů musí mít podle příslušných směrnic EU náležitou velikost, tvar, barvu a dokonalou slupku. Co se ale skrývá uvnitř?  Str.: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  

Psát příspěvky můžete po přihlášení

Poslední příspěvek z předchozí strany:
farkas  Opravdu potřebujeme chemické zemědělství?
Zajímavý snímek který vyvrací argumenty korporací dodávajících do zemědělství postřiky, hnojiva a...

MIRKO   
25.07.2016 19:04
Bydliště: Valašsko
144 29 184 
Jj,nic nového.Toto věděli už naši předci v 19.století.Kdo ale utne té hnusné chobotnici chapadla?...lidé jsou zblblí konzumem, ,,skvělou a nenahraditelnou
lékařskou péčí,, a zotročeni nynějším finančním systémem...
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

farkas   
25.07.2016 23:48
Bydliště: Střední Čechy
2929 344 3995 
Léto budiž pochváleno
 
Chobotnici musíme likvidovat tak, že nás budou miliony a každý si do ní píchne.
Čekat na Davida, který skolil Goliáše je holý nesmysl.
Naše zítřejší hostina je s výjimkou cibule, koření, oleje a několika paprik ze zahrádky.
Tuřín, fazolky, rajčata, česnek, pórek, hokaido, cuketa a bazalka.
Jako příloha brambory z téhož zdroje, voda ze studny nebo víno z demižonu a tabáček domácí.
Ještě se tak naučit vařit vlastní pivo. Plzeň s Kozlem smrdí GMO ječmenem,
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

proud    Schval. r.
26.07.2016 09:16
Bydliště: svet
1922 42 793 
  farkas napsal(a):    Chobotnici musíme likvidovat tak, že nás budou miliony a každý si do ní píchne.

Velika pravda,nikdo to za nas neudela!
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

proud    Schval. r.
27.07.2016 09:56
Bydliště: svet
1922 42 793 
  Apas napsal(a):    Není rostlinný tuk jako rostlinný tuk .. Pozor na palmový olej ! http://video.aktualne.cz/dvtv/skalska-palmovy-olej-kryje-kla...

Kazdej rafinovanej je spatnej,neni nad sadlo a maslo,ghee .
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

proud    Schval. r.
27.07.2016 09:59
Bydliště: svet
1922 42 793 
  farkas napsal(a):    Kyselinu palmitovou obsahují, mimo jiné, mléčné výrobky a hlavně máslo. Má smysl nahrazovat máslo při domácím pečení ztuženými rostlinnými tuky? Kyselina palmitová je i ve vepřovém sádle, hovězím loji, v oříšcích i vět

Kdoze to vzdycky vlastne nakonec zaplati vsechny skody?!
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

proud    Schval. r.
27.07.2016 10:22
Bydliště: svet
1922 42 793 
  Adam napsal(a):    Skutečnost, kterou si dnes zřejmě uvědomuje stále příliš málo lidí... Není dobré si pořizovat jakékoliv vitamíny, minerály nebo obecně "doplňky stravy" ve formě tablet. Aby tablety držely pohromadě, aby pokud možno hezky kl

Kdesi jsem "vydloubal",ze kdyz uz doplnky,pak vitaminy i mineraly spolu,ale jen v tekutym stavu a taky je treba davat pozor na "pridany latky".Vitamin bez mineralu a obracene je temer k nicemu.Celkem to ma i "celostni" logiku.
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

proud    Schval. r.
27.07.2016 10:27
Bydliště: svet
1922 42 793 
Njn,jediny cemu se da bezpecne verit je to o cem vime co to obsahuje,tedy z vlastni zahrady.I ti vychvalovani malovyrobci co prodavaji,potrebujou produkci a tak nejak z vlastni zkusenosti vim jak takova prirodni produkce vypada a kolik casu by me stalo kdybych ji mel pri zachovani opravdovejch biozasad zachovat.Kdyz k tomu prictu kysely deste a chemtrails atd.,je mi celkem jasny co musi udelat i "malopestitel",kdyz chce vydelat. Je to jen moje obecna uvaha a pozorovani toho co je k mani na trzistich.........
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

martin11    Schval. r.
03.08.2016 12:12
Bydliště: ...v garáži s Trabantem P 50 R
6832 109 3636 
...na tento příspěvek není "kolonka"

http://magazin.aktualne.cz/nesnasite-brokolici-a-ruzickovou-kapustu-mozna-za-to-muze-ge/r~0de8e6a454bf11e6a3e5002590604f2e/?utm_source=atlasHP&utm_medium=newsbox&utm_term=position-1

...je to na téma chuťové buňky... martin11

p.s. škoda, že se v textu nepíše o pivu. s kamarádem pivařem se často při "testování" piva dohadujeme....on, že je pivo málo chmelené....
musím se ho zeptat jak mu chutná brokolice....
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

martin11    Schval. r.
14.09.2016 07:26
Bydliště: ...v garáži s Trabantem P 50 R
6832 109 3636 
příčiny tloustnutí a hubnutí...
https://www.zena.cz/zdravi/po-cem-se-tloustne/r~f745fc50792d11e69d46002590604f2e/?utm_source=atlasHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_term=position-5&redirected=1473830267

 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

proud    Schval. r.
15.09.2016 10:08
Bydliště: svet
1922 42 793 
Neda mi to,abych znovu a znovu nevytahl onu znamou zalezitost :
"......Skutečný skandál je ale, jak to tak bývá, úplně jinde: ukazuje se, že za “návykovostí” kuřecích křidélek z fastfoodu nestojí ani tak unikátní kombinace koření, jako především neurotoxický glutamát sodný.

Glutamát je chemická sloučenina, která je pro lidský nervový systém nezdravá a návyková. Tedy alespoň ve své laboratorně vyráběné podobě. Přirozeně je obsažená mimo jiné v kvasnicích a mořských řasách, ovšem moderní “průmysl” kolem jídla ji používá v “umělé” formě standardně v čemkoli, co má chutnat lépe. Počínaje smaženými brambůrky a konče alkoholem. Chemo-farmaceutický průmysl ji dostává do našich těl i dalšími způsoby - stopy glutamátu z hnojiv jsou například i v ovoci a zelenině, glutamát byl nalezen v očkovacích látkách i některých lécích.

Co ovšem nikdo příliš nahlas neříká, je, že ač není glutamát oficiálně nebezpečnou potravinou, je pro řadu lidí vysoce problematický. I v případě, že na něj není tělo alergické, zatěžuje trávení a celkově přispívá ke zhoršení zdravotního stavu."..........prevzato,protoze hezky napsano!
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

farkas   
16.09.2016 06:23
Bydliště: Střední Čechy
2929 344 3995 
  proud napsal(a):    Co ovšem nikdo příliš nahlas neříká, je, že ač není glutamát oficiálně nebezpečnou potravinou, je pro řadu lidí vysoce problematický.

Na potravinách obsahujících glutamát bývá na štítku napsáno:
"Potravina není vhodná pro děti do 3 let".
Zdravý rozum káže nepodávat takové potraviny dětem starším 3 let ani dospělým.
Ve restauracích a vývařovnách bez masoxu a magi neuvaří ani bramboračku.
Víme vůbec, co jí naše děti ve školních jídelnách?
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

farkas   
09.10.2016 07:33
Bydliště: Střední Čechy
2929 344 3995 
Přikládám tabulku se značkami, které jsou vylisovány na plastových obalech a nádobách. Je v ní i popis druhů, které jsou pro uchovávání potravin vodné, a které naopak sytí naše jídlo nebezpečnými jedy.
 
Přílohy jsou dostupné pouze pro přihlášené uživatele     |     Přihlásit     |     Registrovat 
 


(Dostupné jen pro přihlášené uživatele)
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

Adam   
09.10.2016 12:34
Bydliště: Praha
5794 563 5843 
  farkas napsal(a):    Přikládám tabulku se značkami, které jsou vylisovány na plastových obalech ...

Ten popis dává smysl - super - posílám dál.
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

Apas   
17.10.2016 18:51
Bydliště: Sev. Morava
451 75 723 
Dobrou chuť!
 
Už jste slyšeli o lepeném mase? Tento bílý prášek, vyrobený z hovězí a vepřové KRVE!!! se prodává ve velkém a je to malé špinavé tajemství masného průmyslu. Jmenuje se masové lepidlo .
Lepidlo způsobí, že kousky hovězího, jehněčího, kuřecího nebo rybího, které by normálně byly vyhozeny, drží spolu tak těsně, že to vypadá, že je to solidní kus čerstvého masa.
Problém je v tom, že maso pak nejenom nelze dobře tepelně upravit ale také se lepí dohromady samozřejmě většinou staré maso, nekvalitní, odřezky atd. a je větší riziko kontaminace těla bakteriemi.
Většinu tohoto lepeného masa kupují restaurace, ale výjimkou nejsou ani markety, kde není velký obrat zboží…
Lepidlo na maso je samozřejmě zakázáno… ale koho to zajímá???
Ani není nutný překlad videa, stačí jen uvidět…

http://www.youtube.com/watch_popup?v=hXXrB3rz-xU
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

Šolim   
18.10.2016 13:23
Bydliště: na sever od Práglu
565 65 918 
  martin11 napsal(a):    ...na tento příspěvek není "kolonka" http://magazin.aktualne.cz/nesnasite-brokolici-a-ruzickovou-... ...je to na téma chuťové buňky... martin11 p.s. škoda, že se v textu nepíše o pivu. s kamarádem pivařem se

Někdy mám při konzumaci brokolice - když je už chladnější - v ústech chuť jako po rybách . . .
Nejraději tu chuť přerazím přidaným balkánským sýrem.
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

Had   
20.10.2016 22:35
Bydliště: Tam kde hřmí stihačky
1309 87 1383 
Ještě jeden takový bonus navíc, prodávat nám vodu v mase. Mnozí výrobci to ještě vylepšily, nestačí jim přírozená nasákavost masa. Tak vymysleli křechčené tj. napuštěné vodou a zamražené a ti ještě lepší používají chemiji aby ji do masa dostaly více. To je potom mazec na pánvičce, když k sobě přijde rozpálený olej a voda . Dělají to i někteří "poctiví" řezníci.
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

proud    Schval. r.
20.10.2016 23:00
Bydliště: svet
1922 42 793 
  Had napsal(a):    Ještě jeden takový bonus navíc, prodávat nám vodu v mase. Mnozí výrobci to ještě vylepšily, nestačí jim přírozená nasákavost masa. Tak vymysleli křechčené tj. napuštěné vodou a zamražené a ti ještě lepší používají chemiji

To proto,ze takovy zlodeje uz nemachaji v kosi ve Vltave..........uz se zlodejne rika jinak-Business.
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

farkas   
21.10.2016 06:57
Bydliště: Střední Čechy
2929 344 3995 
  Had napsal(a):    Ještě jeden takový bonus navíc, prodávat nám vodu v mase.

Voda napíchaná se solí nebo bez do masa plného růstových hormónů a antibiotik už moc škody nenadělá. Co asi může být ve vakuově baleném vepřovém mase, když 1 kg
dokáží prodat za 69,-Kč? Co je do kuřete za 49,-Kč/kg?
Z takového masa vždycky nejdříve vyteče posmrtný mok a nemá šanci se opéci do křupava ani na sádle, které už skoro hoří.
Kus domácí krkovice nebo kuře ze dvora se barví v troubě rovnou do hněda, do pekáče vytéká jen tuk a s podlitou vodou tvoří úžasný zlatavý sosík. Mňam
Konzumentům je bohužel jedno, co jí. Hlavně, že je toho za málo peněz hodně.
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

proud    Schval. r.
21.10.2016 07:52
Bydliště: svet
1922 42 793 
  farkas napsal(a):    Hlavně, že je toho za málo peněz hodně.

Za malo? Hmmmmm....
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

farkas   
28.11.2016 15:07
Bydliště: Střední Čechy
2929 344 3995 
Jíst, či nejíst maso?
 
Rozdíl mezi vegetariánem a veganem tkví v tom že vegetarián nejí maso zvířat z převážně etických důvodů, ale konzumaci mléka a vajec se nevyhybá.
Vegan je tak trochu sebevrah. Při sebelepším výběru nutričně hodnotného jídla rostlinného původu vždycky jeden protein chybí. Sice jeden jediný, ale chybí.
Filosofie vitariánů je založena na přijímání potravy v syrovéma absolutně čerstvém stavu, kdy je ještě plná energie života. Ze země, ze stromu, z vemene, z kurníku .... přímo na talíř nebo do úst.
Syrová, ještě teplá vejce zatím nepiji, ale ze všech výše uvedených je mi vitariánství nejsympatičtější.
Predátor trhá kořist, které se ještě hýbe a hyeny a supi si počkají, až se zbytky po hostinách predátorů začnou hýbat jinou formou života.
Mezistádium je mrtvola a tou se živí jen lidé, případně nebohé šelmy v klecích.
Přesto nejsem zastáncem názoru, že lidský trávicí trakt není na efektivní využití živočišných bílkovin nastavený.
V žaludku máme HCL a trávicí enzym pepsin. Natrávené maso postupuje ze žaludku do duodena, kde kyselou hmotu zneutralizují šťávy slinivky břišní obsahující např. enzmy trypsin, karboxylpolypeptidázu, lipázu a další složky, které bílkoviny rozštěpí na kompletní sortiment aminokyselin včetně zpracování v mase přítomných tuků. Trávení aminokyselin pokračuje v tenkém střevě za přispění žluči. Je tedy zřejmé, že střevu je úplně jedno, zda procházející aminokyseliny pocházejí z rostliny nebo z živočicha.
Problém nastane v případě, že společně s masem zkonzumujeme i přílohu plnou polysacharidů. Ptyalin ve slinách začne štěpit škroby, žlázy žaludečních stěn nevyprodukují dostatek pepsinu a slinivka pošle do duodena k enzymům zodpovědným za štěpení bílkovin a tuků ještě enzymy štěpící cukry, např. amylázu.
Najednou je všeho moc, žaludeční peristaltika nemilosrdně postrkuje tráveninu dál a tak se stane, že do tenkého střeva odcházejí neúplně zpracované živiny.
Rozklad živin sice pokračuje ve střevech, ale nezdravým a nežádoucím způsobem.
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

  Str.: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  

Psát příspěvky můžete po přihlášení

 
Omforum.cz   |   Nápověda   |   Pravidla fóra   |   Podpořte chod fóra   |   Vytvořil: 2015-2024 Adam Benda
 
 
CC BY-NC-ND 3.0 CZ
Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 3.0 Česká republika License