Ohledně čištění rychlovarné konvice pouze doplním svou praxi.
Než se cmrndat s octem a jeho osobitým aroma, jednou za čas rozmíchám do objemu konvice 2-4 polévkové lžíce jen kyseliny citronové a nechám přes noc v klidu macerovat (za studena). Ráno pouze vyleju a propláchnu. Delší doba působení kyseliny, může přinést lepší výsledky a nemusím se obávat toho, že v konvici někde ulpí octový zápach.
0
3
Samotný příspěvek lze zobrazit pomocí adresy: (Velmi spolehlivé a lze se pak spolehlivě dostat k příspěvku do příslušného tematického vlákna)
Otevřít příslušné tematické vlákno a narolovat na tento příspěvek lze pomocí adresy: (Ve výjimečných případech může fungovat s problémy)
Otevřít příslušné tematické vlákno na začátku lze pomocí adresy:
Do plné konvice nasypu polévkovou lžíci kyseliny citronové a zapnu. Po té, co konvice vypne, vyleju a stačí 2x propláchnout vodou. Nic nesmrdí a za 2 min, je nerezová konvice nová. Provádím už od dob konvic se spirálou, tedy cca 20 let a pořád to funguje skvěle a nesnižuje to životnost konvic, jak jsem někde zaznamenal.