Hlavní přehled   |   Info a nápověda Přihlásit   |   Registrovat
 
 
Strava jako lék, lék jako strava     (str. 2 z 9)
Sekce: Zdraví a příroda - Léčení
   |   Rolovat dolů
O zkusenostech s beznymi potravinami kolem nas, ktere dokazi lecit a pomahat.  Str.: 1, 2, 3, 4, ... 9  

Psát příspěvky můžete po přihlášení

Poslední příspěvek z předchozí strany:
čučo  Ono je to tak, sú medzi nami ludia (teoretici) ktorý bez znalosti odpovedí na otázky ako (a pečo ...

proud    Schval. r.
09.01.2016 09:06
Bydliště: svet
1922 42 793 
  čučo napsal(a):    Ono je to tak, sú medzi nami ludia (teoretici) ktorý bez znalosti odpovedí na otázky ako (a pečo keď...) to funguje nevria ničomu a sú tu aj taký (praktici) ktorým k tomu aby v niečo uverili stačí poznať odpoveď len na jednu jedinú otázku

Tim jsi mi toho prilis nevysvetlil,vis ze jedu na argumenty :-),skoda.
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

čučo    Uživatel je zablokován
09.01.2016 12:23

306 44 
Nepoteším ťa, už niesom najmladší a život ma za tie roky naučil že to nemá absolutne žiadny zmysel argumentovať alebo viesť rozhovor s teoretikom o veciach kde osobná skúsenosť je základným predpokladom k tomu aby debata na danú tému mala vôbec nejaký zmysel. Len tak zo srandy aby si pochopil o čom hovorím skús hodiť reč s 3 ročným chlapcom o dopravnách predpisoch pri šoférovani auta...
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

martin11    Schval. r.
09.01.2016 12:38
Bydliště: ...v garáži s Trabantem P 50 R
6832 109 3636 
čučo napsal
Len tak zo srandy aby si pochopil o čom hovorím skús hodiť reč s 3 ročným chlapcom o dopravnách predpisoch pri šoférovani auta...

...s diskuzí zde to sice nesouvisí, ale ta výmluva místo odpovědí...takto se dá odpovědět na jakoukoliv otázku..
jak funguje třeba studená fůze a nebo cokoliv jiného..... tvoje odpověď...stejně nic nepochopíš, bavit se s tebou je jako...viz výše...
...touto odpovědí jste vždy, ale úplně vždy za blbečka, který je na úrovni tříletého..

čučo....a toto je tvoje velká slabost (blbost, vychcanost, neznalost,strach,přetvářka - slizský úhyb) odpovídat otázkami...ty si myslíš že tímto stylem jsi "NĚKDO"...se ti divím...jsi jak malej.... martin11
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

čučo    Uživatel je zablokován
09.01.2016 13:12

306 44 
Martine pránu oficiálná veda striktne popiera. Ak sa chce niekto o néj niečo relevantné nie len na úrovni teórie dozvedieť, nezostáva mu nič iné ako namiesto hladania akýchkolvek argumentou (je irelevantné či proti alebo pre) to s ňou osobne skúsiť. Mimochodom kde ty tam v tom príspevku vydíš čo i len jednu jedinú otázku, nie sú náhodou všetky tie vety v ňom oznamovacie? I v tomto by sis mneu ve svojí bulve spravit porádek...
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

farkas   
10.01.2016 01:38
Bydliště: Střední Čechy
2929 344 3995 
  martin11 napsal(a):    dnes na netu: pro mne zarážející... martin11 http://life.ihned.cz/c1-65052590-medicina-povazuje-ocistne-k...

Detoxikace není zbytečná
 
Pro odstranění reziduí z metabolických procesů po dobách hojnosti je nejlepší metodou rozumný půst. Vlastně to tak vždycky fungovalo. Když bylo co jíst, lidé se přejídali a zakulacovali, aby byli schopni přežít doby nedostatku.
Tuk hraje ve stravě nezastupitelnou roli. Nejen, že se snadněji ukládá, ale i při rozumném denním příjmu vyrovnává hladinu cukrů v krvi.
Krátce po jídle se v gykemickém indexu promítají sacharidy, zkonzumované tuky ale až za několik hodin. Proto je pro udržení rovnoměrné glykemie u diabetiků nutné do každého denního menu zařadit všechny čtyři složky.
Přijaté tuky chrání diabetiky před hypoglykemií a zdravým lidem umožňují delší výdrž bez potřeby čokoládek.
Nejlepší detox ale pořád je pravidelný několikahodinový pohyb v čistém venkovním prostředí s tepovou frekvencí 90 - 140 za současného pití čisté vody.
Po skončení extrémního fyzického výkonu nikdo netouží po čokoládě, ale po té nejhnusnější ugrilované klobáse, kterou by za normálních okolností nepzřel a dá si ji
klidně i 2x. To může znamenat i to, že tělo ztracené sajrajty někdy nekompromisně vyžaduje
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

farkas   
26.01.2016 20:31
Bydliště: Střední Čechy
2929 344 3995 
Tohle není lék jako strava, ani strava jako lék
 
Až bude podepsána smlouva TTIP, dočkáme se mnohem výživnějších lahůdek

Ano, žereme opravdu jak prasata a je nám jedno, co to je, hlavně když máme plné koryta. Měl jsem k dispozici technologii výroby párků a různých dalších plněných masových výrobků, kterou prozradil jeden "podnikatel" a upozornil, že takto v honbě za ziskem a v boji s neviditelnou rukou trhu "podniká" drtivá většina majitelů společností s rozumem omezeným, co se týká kontrol, tomu se vysmál, protože půlka národa by musela být kontrolory, ale raději jsem ji nezveřejnil, protože jsem nechtěl mít na svědomí přechod drtivé většiny čtenářů na vegetariánskou stravu, i když ani tam není všechno košer. Ti idioti, kteří neustále oblbují nedostatkem mandarinek a banánů za socialismu ať jdou do prdele a ještě dále, nevím, proč se bojí přiznat, že před tímto slavným kapitalismem si komunisté kvalitu potravin hlídali jako oko v hlavě, jelikož jsem pamětník, tak dokážu srovnat kvalitu šunky tehdy a nyní, tehdy opravdu šunka chutnala jako šunka, dnes mám silný pocit, že žeru šunkovou vodu. Je to jako se slovy naší hymny " český ráj to napohled" ale opravdu jen na pohled, jinak je to neskutečný otrokářsko-feudální bordel a stejně tak je to i s potravinami, krásně načančané, až zrak přechází (lituji slepce o co přicházejí), ale když to rozbalíte, tak jsou to jen náhražkové sračky. Pokud ty sračky nejsou zdraví ohrožující, dejme tomu, nikdy člověk neví, co žere, ale když už jsou do žrádla míchány jedy, posypová sůl, salmonela, do chlastu metanol, a spousta dalších, zdraví ohrožujících svinstev a lidi umírají, tak potom už je konec srandy a jedná se o sprosté vraždy. To, co zveřejní televizní kanály a stoky, je jen špička ledovce, aby se ukázalo, že kontroloři nespí, snad v žádném odvětví nezuří tak mafiánský boj, jak ve žrádle, protože lidi budou žrát a chlastat pořád. Tolik můj komentář, další je převzato.

Nechci Vám brát iluze, ale . . .

Pokud se však podívám na kvalitu potravin, někdy si říkám, že bych chtěl dát ochutnat svým dětem to, co se tu před těmi dvaceti léty jedlo.

Nabídka potravin, které jsou teď v obchodech, je skutečně rozmanitá. Na straně druhé se za touto "rozmanitostí" skrývají jen různé barevné obaly a krabičky, které obsahují prakticky totéž. Mnoho potravin, které bychom si dovedli sami vyrobit, se vozí přes půl Evropy a zátěž exhalacemi a znečisťováním životního prostředí je větší, než jejich samotná užitná hodnota a vliv na zdraví.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Do roku 1994 platily v Československu ještě z dob minulého režimu zákonné normy, které nedovolovaly, aby klobásy obsahovaly mouku, aby jogurty obsahovaly škrob atd. atd.Tyto normy byly zrušeny a v Česku začala doslova džungle .

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Potraviny jsou dnes samá n á h r a ž k a .

Kravský tuk je nahrazován tukem rostlinným (sójovým).

Mléko, které je nápadně podobné emulzi na chlazení obráběcích nožů, se nesrazí, nejde z něj udělat domácí jogurt. Ale stojí 18,90 Kč. No - nekupte to !!!

Jogurty nejsou jogurty, je to jogurtová hatlapatla, do které je narván škrob nebo želatina, aby toho bylo víc. Jsou v tom usmrceny mikroorganismy. Ale stojí to 9,90 Kč. No - nekupte to !!!

Sýry nejsou sýry, ale náhražky, v nichž je mléčná bílkovina nahrazena bílkovinou rostlinnou (sója) anebo škroby.

Zmrzliny či šlehačka, ty se též nepotkaly s mlékem, dělá se to všechno z umělých náhražek. I v dražších zmrzlinách, které jsou deklarovány, jako mléčné či dokonce smetanové, je pouze odstředěné mléko a zmrzlina je "zkvalitněna" tukem rostlinným.

Kvalita některých másel není nic oslnivého, jsou nastavována vodou !!!

Většina čokolád, prodávaných v našich obchodech, nejsou čokolády, ale čokoládové imitace plné levných náhražek. Mezi tyto náhražky patří karabový prášek, který se vyrábí ze svatojánského chleba, jímž se ve Středozemí krmí ovce a velbloudi.

České párky jsou dnes z většiny plněny sójou, moukou nebo drůbežím separátem - co je to drůbeží separát ?. Z kuřete se vyjmou prsa a stehna, která se prodají zvlášť. Zbytek - tedy kůže, kostra, hlavy i se zobáky, krky, pařáty a vnitřnosti se rozmixují, přecedí, obarví na červeno a přidávají se do párků a klobás, v případě párků do 40 Kč za 1kg tvoří se sójou, chemikáliemi, céčky atd. jejich hlavní složku. Kdo kupujete dražší párky a nemáte-li je přímo z nějaké malé porážky, nejásejte. Tyto molitanové masokostní moučky se dnes přidávají i do dražších párků. Jak jsme však byli ubezpečeni Informačním centrem bezpečnosti potravin, z tvrdého strojního oddělování při výrobě separátu ( SOM - strojově oddělené maso ) se získá velmi jemná masová pasta složená z částic menších než 1 mm, takže nehrozí žádná újma na zdraví - akorát, že to žereme !!!

Pro zajímavost - separáty se vyráběly i dříve, sušily se a používaly se jako krmivo pro dobytek . Toto se vyrábí i dnes. Aby tento světle bledý šurvajs získal pěknou červenou barvu, narve se tam chemie. Pro potlačení pachů ze separátu samozřejmě existují různé chemické sajrajty.

Náhražkové prefabrikáty dnes pronikají i do takových výrobků, které vypadají navenek jako salámy čišunka.

Různé bůčky a slanina jsou dnes vyráběny zejména z přerostlých polských prasat, která mají jinou strukturu masa, než prasata česká, která jsou více masitá a jejich bůčky obsahují více masa. Na polských bůčcích, které se k nám jako přebytky dováží je samé sádlo, ale nekupte to. Je to bílý a bílé maso je přece dietní !

Hovězí maso, které obchodníci kupují od jatek jako maso z krav za pár korun, je prodáváno jako kvalitní maso z mladých býčků.

Ani milovníci ryb nemusí být ušetřeni podvodu. Máte rádi kraba? Může se vám stát, že to maso deklarované jako krabí, je z tresek.

Do chleba se dnes přidávají pomleté zbytky starého chleba a pečiva, které se předtím neprodalo. Stroje tyto zbytky - které se dříve dávaly prasatům nebo se prodávaly za nižší cenu jako krmný chleba pro domácí užitkové zvířectvo - semelou a směs je dále upravována. Přidají se speciální směsi s enzymy, pak se míchá těsto atd. atd. a na druhém konci vyjede upečený chleba. Nevadí, že obsahuje sezam nebo mák a nebo lněné semínko - krásné ohnisko civi- lizačních chorob a alergií. Neustále se snižuje podíl žitné mouky z dřívějších 45% - na 20%.

U rohlíků se neustále snižuje hmotnost, ale i obsah tuku, (který zajišťoval křupavost), až na polovinu. Z rohlíků se stává gumová hmota, která druhý den ztvrdne a chleba je bez chuti.

Kečupy a hořčice - nejsou hořčice, je to voda s moukou nebo se škrobem, ve které je s bídou 10% skutečného kečupu nebo skutečné hořčice. Dnes už se na některých "kečupech" vyskytuje na druhé straně malý název "kečupová " či "rajčatová omáčka." Tyto blivajzy se v regálech tváří jako kečupy, ale viděly rajčata leda tak z rychlíku.

Maso, zejména dovezené, je "nastavováno" vodou, která je do něho injekčně vpravována. Do některých masných výrobků je pro změnu zase injekčně vpravována levná sójová bílkovina. Konzervy obsahují blíže nespecifikovanou hmotu, která nemá s kousky dobrého masa, které jsme nacházeli v socialistických konzervách, nic společného.

Landšmít, který se dřív vyráběl z masa a dal se nakrájený opéct nad ohněm, je dnes nedefinovatelný prejt z kůží a šlach slepený obarveným škrobem, který se vám buď po napíchnutí na klacek rozpadne nebo nad ohněm rozteče.

Lečo s klobásou již dávno není ta dobrá zelenina s klobásou, ale to lečo vypadá, jako by už jednou prošlo žaludkem a ta "klobása" je sójová.

Hovězí a vepřové maso ve vlastní šťávě nezřídka obsahuje i polovinu rozmixovaných kuřecích kostí a kůží, které se dříve mlely v kafilérkách na masokostní moučky pro zvířata. Ty "kvalitnější" konzervy obsahují kůže, takže když tato pochoutka na talíři zchladne, lze ji úspěšně použít jako lepidlo.

Paštiky a pomazánky jsou nastavovány škrobem, moukou a drůbežími separáty.

P r o š l é maso

ze supermarketů je očišťováno octovou vodou, nakládáno do marinád

a podáváno jako specialita k letnímu grilování.

Různé saláty jsou zakonzervovány tak, aby vydržely, ale skutečnou majonézu viděly leda tak z rychlíku.

Dorty a dezerty jsou vyráběny z náhražek, stejně jako různé oplatky a tyčinky.

Sirupy nejsou vyráběny z ovoce, ale jedná se o vodu z cukrem, ve které je ovocná příchuť.

Z českého piva se povětšinou staly „europatoky“ univerzální chuti vyrobené v systému CKT/HGB, který "přeskakuje" klasické zrání a dokvašování v ležáckém sudu. Univerzální jsou následky požití těchto chemikálií - rektální zvracení čili sračka. Skalní pivaři dnes přecházejí na 11° pivo, které má aspoň trochu úroveň dřívější desítky.

Některá šumivá vína se nedělají tradičním zráním, ale vyrábí se jako sifón. Víno, které má úroveň vín krabicových, se nasytí CO 2 a prodává se v regále jako "šampáňo." Vzadu na vinětě se lidé s dobrým zrakem mohou dočíst, že se jedná o perlivé víno." A dalo by se pokračovat.

Pokud si někdo myslí, že když si koupí dražší výrobek, či dokonce výrobek značkový, že je zaručena vyšší kvalita, je na omylu. I značkové výrobky, prodávané v rámci celé Evropy, jsou v Česku vyráběné z náhražkových surovin.

Zmrzlina MAGNUM, která stojí stejně v Česku i Španělsku, se v EU vyrábí z mléka, v Česku z levnějších rostlinných tuků.Takových a různých dalších šmejdů žereme stále více a více, ale nezoufejme, bude hůř - podíl výrobků se stále vyšším obsahem náhražek bude růst.

Takové chuťovky, jako např. "dietní" drůbeží hamburgry, které se skládají z poloviny z drůbežího separátu a z druhé poloviny z vepřových kůží, jsou jen začátkem dalších inovací. Složení výrobků, které se uvádí na jejich obalech, bude psáno stále menšími a menšími písmeny, aby si ho už nemohli přečíst ani ti, co mají zrak v pořádku.

Čekají nás doby, kdy budeme doslova "žrát" takové potraviny, jaké známe z francouzského filmu Křidýlko nebo stehýnko, přičemž autoři se budou inspirovat českým filmem „Návštěvníci“, kteří jedli amarouny.

Zatím jíme potraviny, které vypadají jako tradiční, ovšem jejich náplň je "božská" - jen Bůh ví, co v tom je !!!

Samozřejmě, že se dají koupit i dobré potraviny. Párky, které obsahují maso, jogurty bez želatin a škrobů, křupavé rohlíky, co vydrží do příštího dne, kečupy z rajčat apod. Je to však luxus !!!

Ano, to co bylo za socialismu standardem a normou - je dnes luxusem.

Stát bohužel dělá v dnešní době na lidech určitou formu podvodu, týkající se jejich spotřebního koše, potažmo životní úrovně. U potravin se sice vychází z jejich hmotnosti, nikoliv však kvality.

V Německu si takový bordel výrobci dělat nedovolí. I levné výrobky tam mají svoji úroveň, např. nejlevnější špekáček za 1,45 euro obsahuje 70% masa, v Česku za stejnou cenu koupíte "špekáček," který obsahuje pouze 27% masa.

Česko se v posledních letech stalo popelnicí či odpadkovým košem Evropy.

JUDr. Jaroslav Janeček

advokát, rozhodce při Hospodářské a Agrární komoře ČR

správce konkurzní podstaty u Obchodního oddělení Městského soudu v Praze

člen Syndikátu novinářů - Upozornění, nekoukejte na to před obědem!

 
 
26.01.2016 21:31 Editace moderátorem.
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

Poota   
27.01.2016 09:44
Bydliště: Praha
9069 603 7583 
Tohle je sice pěkné čtení, docela tomu i věřím, ale stejně nevidím jinou možnost, než se s tím nějak vyrovnat.
Že by celá populace měla možnost si vypěstovat potraviny ve stejné kvalitě, jaká byla běžná před 200 lety, je naprosto iluzorní. I když i tenkrát se prostě a jednoduše pěstovalo taky "co nejlevněji" - třeba hnůj byl tenkrát "odpad zadarmo" a někoho, kdo by místo něj kupoval nějaké chemikálie by považovali za blázna.

Takže asi bude rozumnější spolehnout se na to, že si s tím ta naše těla nějak poradí a pomoct jim v tom třeba tím, že nebudeme jíst víc, než je nezbytně nutné a budeme dávat přednost stravě syrové, abychom v ní neničili i tu trochu vitamínů, která v nic ještě je.
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

farkas   
27.01.2016 10:38
Bydliště: Střední Čechy
2929 344 3995 
  Poota napsal(a):    Takže asi bude rozumnější spolehnout se na to, že si s tím ta naše těla nějak poradí

Neporadí
Podmínkou dočasného přežití konzumace neplnohodnotného jídla "obohaceného" chemikáliemi je polykání pilulek proti různým nemocem, které současný zhoubný životní styl provázejí.
Vůbec si nemyslím, že by se například v Čechách nedaly pro 10 000 000 lidí vypěstovat
nutričně hodnotné základní potraviny. To by ale potom farmaceutickým společnostem klesly zisky.
Potravinová soběstačnost je nežádoucí a v krajině je to vidět. Solární elektrárny na jižních svazích na půdě I. a II. bonity, zbetonovaná pole pod montovnami, nákupními a logistickými centry a dotace z EU zemědělcům za to, že nechávají louky ležet ladem.
Zdravé jídlo je priorita č.1 především u dětí, které rostou, jíst méně a kvalitně jim vůbec neuškodí. Má smysl šetřit na jídle a ušetřené peníze obratem utratit v lekárně?
To je fakt padlé na hlavu.
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

Brbla   
27.01.2016 11:22
Bydliště: Kambodza
777 128 824 
Poradi
Duveruj taky trosku svemu telu. Ono ma svoji vlastni inteligenci a je schopny si poradit s tolika problemy, az zasnu! Staci mu verit a moc neprekazet...
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

farkas   
27.01.2016 12:33
Bydliště: Střední Čechy
2929 344 3995 
  Brbla napsal(a):    Duveruj taky trosku svemu telu.

Patřit mezi zástupy zoufalců, kteří se rozkládají za živa fakt nechci.
Úplně stačí, že jsme byli odkojeni na DDT a polychlorovaných bifenylech a dvanáct let po sametové revoluci jsme se těmi jedy v dobré víře a hloupé nevědomosti cpali.
Mnozí z nás přežili jen proto, že jim to přestali žrát.
Ten trend se bohužel stupňuje.
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

Poota   
27.01.2016 12:55
Bydliště: Praha
9069 603 7583 
  farkas napsal(a):    Vůbec si nemyslím, že by se například v Čechách nedaly pro 10 000 000 lidí vypěstovat nutričně hodnotné základní potraviny.

Samozřejmě že daly.
Ale je naivní si myslet, že to "mocní" připustí.
Pokud má někdo zahradu, tak si může vypěstovat co se mu uráčí. Když někdo bydlí v paneláku, tak si toho moc nevypěstuje. Může akorát kupovat to "drahé" a tiše doufat, že je to opravdu taky kvalitní - bohužel se to většinou liší akorát tou cenou.
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

Brbla   
27.01.2016 13:49
Bydliště: Kambodza
777 128 824 
Duveruj taky trosku svemu telu.
Patřit mezi zástupy zoufalců, kteří se rozkládají za živa fakt nechci.

Zas uz jedna vo voze a druha v koze.... jsme v tom faaakt dobry!
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

farkas   
27.01.2016 17:06
Bydliště: Střední Čechy
2929 344 3995 
  Brbla napsal(a):    Duveruj taky trosku svemu telu.

Máš na mysli schopnost těla fungovat jako popelnice biologického odpadu, která pomocí víry v jeho sílu a dokonalost přetvoří jedy na plnocenné živiny?
Nějak to, prosím, rozveď, vysvětli,.......... odprezentuj myšlenku
Třeba ti pak i pochopím
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

farkas   
27.01.2016 17:17
Bydliště: Střední Čechy
2929 344 3995 
  Poota napsal(a):    Ale je naivní si myslet, že to "mocní" připustí.

Naděje umírá poslední a za existenci i za budoucnost dětí je nutné se poprat.
Boj je součástí života a bojovali i naši pradědové. Jinak bychom tady nebyli.
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

Poota   
27.01.2016 17:35
Bydliště: Praha
9069 603 7583 
Taky patřím k těm, kteří považují lidské tělo za nejúžasnější laboratoř, která předčí svými schopnostmi i ta nejlepší vědecká pracoviště. Výsledkem jejích chemických reakcí jsou i ty nejsložitější sloučeniny, které dokážou syntetizovat vědci, ovšem lidské produkty je s přehledem porážejí v tom, že ty jejich jsou bez vedlejších nežádoucích účinků. Lidské tělo ovládá třeba i transmutaci prvků, o čemž si naši vědové mohou zatím pořád ještě jenom nechat zdát.
Všechny tyhle procesy v nás fungují zcela automaticky, což je na jednu stranu dobře v tom, že mu to nemůžeme nijak mršit.
Na druhou stranu je ovšem škoda, že zatím stále ještě nemáme dostatečně propracované metody, jak svému tělu sdělovat, co bychom od něj potřebovali.
Ale zpátky k tématu - takže věřím, že skutečná "kvalita" vstupních surovin pro naše tělo nejspíš nebude nijak kritická a že je v jeho možnostech docilovat toho, co skutečně potřebuje, prakticky téměř z čehokoli. Zcela určitě bude mít tím snazší práci, čím bude vstupní surovina různorodější, případně snázeji rozložitelná.
Otázkou samozřejmě je, jestli tyto svoje schopnosti naše tělo v případě potřeby dokáže také uplatnit.
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

Brbla   
27.01.2016 17:44
Bydliště: Kambodza
777 128 824 
Nemam na mysli schopnost tela fungovat jako popelnice biologickeho odpadu. (Mimochodem pokud si to takhle nastavis v hlave, tak to telo uplne presne takhle taky prijme.) Uz jsem si totiz docela jista, ze fungovani tela neni vubec jen a pouze o jidle. Je to predevsim o nasem vztahu k nemu, nasi schopnosti (ci neschopnosti) mu naslouchat (a poslechnout ho) a o nasi duvere k nemu.
Z toho vyplyva, ze pokud je neco pro nase telo skutecne biologickej odpad, tak to odmitne. My pro nej muzeme udelat jedinou vec a sice respektovat jeho odmitnuti tehle potraviny a necpat ji do naseho telicka... Spolu s pustem je to nejlepsi pristup - dat telu "dovolenou", aby se mohlo pospravovat. A ono to udela, o tom nepochybuj!
Zatim to vypada spis tak, ze kdyz telo neco odmitne nebo se na nem udela vyrazka nebo cokoli podobnyho, tak honem letime k dochtorovi a polykame jedy daleko horsi, nez je dnesni zpustosena strava....

Vis, porad vsude slysim "jo, to za mych mladych let nebylo, za totace byla strava kvalitni atd..." Nevim, mozna byla, mozna ne az tolik jak si to ted v bezmoci nad GMO a podobnyma chutovkama malujeme. Jenze - celej svet a s nim i my prochazime neustale vyvojem. A pokud jsme se dokazali prizpusobit zivotu s ohnem, pozdeji zivotu v ruznych stavenich, a dokonce i zivotu v civilizaci, tak se zrejme dokazeme prizpusobit i ruznymu "biologickymu odpadu".

Vsechno je to v hlave, dej svymu telu duveru (ono skutecne ma vlastni inteligenci) a ver mi, ze se zaziva nerozlozis, naopak. To tvoje telicko ti presne rekne kdy jist, kdy nejist, a po nejaky dobre treninku i co jist a nebo taky ne.

Toz tak to vidim ja...
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

Poota   
27.01.2016 17:57
Bydliště: Praha
9069 603 7583 
Před pětadvaceti lety jsem byl zmatený z různých "nejzdravějších" diet, které byly všechny "nesprávnější" a přitom protichůdné.
Jako takový jakýsi pokus jsem si naprogramoval to, že mi bude chutnat jenom to, co mi taky prospívá - a že se tím dostanu k té
"svojí" správné dietě.
Moje tělo mi to splnilo - a různé věci mi začaly chutnat a některé další mi chutnat přestaly. Řídím se tím dodnes a nemůžu si stěžovat.
Uvádím to jenom jako příklad toho, že tělo ledacos "ví" a že je možné se s ním domluvit a taky se podle něho řídit k jeho i k vlastnímu prospěchu.
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

farkas   
27.01.2016 18:33
Bydliště: Střední Čechy
2929 344 3995 
  Poota napsal(a):    Uvádím to jenom jako příklad toho, že tělo ledacos "ví" a že je možné se s ním domluvit a taky se podle něho řídit k jeho i k vlastnímu prospěchu.

Tělo má chuť na květák, ale místo květáku dostane vlákninu sice kýženého tvaru, ale nutričně vyprázdněnou a chemicky obohacenou. Zklamané tělo si s tím zázračně poradí a příště bude vyžadovat místo květáku mléko. Dostane koloidní roztok bílkovin záhadného původu v recyklované vodě. Chytré tělo přestane vyžadovat mléčné výrobky a dostane chuť na kuřátko..............
V případě levných a volně dostupných potravin je jen otázka času, kdy tělo samo řekne těm podrazům: Dost.
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

Brbla   
27.01.2016 18:35
Bydliště: Kambodza
777 128 824 
Kdyz ty to porad vidis ciste materalisticky...
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

farkas   
27.01.2016 18:38
Bydliště: Střední Čechy
2929 344 3995 
  Brbla napsal(a):    Kdyz ty to porad vidis ciste materalisticky...

Z trpícího těla zdravého ducha nevydoluješ
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

  Str.: 1, 2, 3, 4, ... 9  

Psát příspěvky můžete po přihlášení

 
Omforum.cz   |   Nápověda   |   Pravidla fóra   |   Podpořte chod fóra   |   Vytvořil: 2015-2024 Adam Benda
 
 
CC BY-NC-ND 3.0 CZ
Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 3.0 Česká republika License