Dik za info,koupil jsem susenej,nez jsem se docetl ze ma bejt cerstvej.Aspon jsem nevyhodil prasu...
Poota 12.09.2016 21:31 Bydliště: Praha
9079
603
7584
Všechny byliny fungují nejlépe čerstvé - ale jako takové nebývají k dispozici po celý rok a taky u některých se třeba kořeny dost špatně pojídají
0
0
Brbla 13.09.2016 00:20 Bydliště: Kambodza
777
128
824
Z mych informaci: vseobecnym voditkem jestli vylouhovat nebo povarit je (krome jinyho) kterou cast rostliny chceme pouzit. V pripade korene mi vzdycky vyslo povarit, jinak se z nich dulezity latky vubec neuvolni. Napr. moji oblibenou chancu piedru (phyllantus amarus) na ledviny lehce povarim (v perkolatoru na kafe), protoze se pouziva cela i s korenem. Mmch. dava kouzelne kourove zbarvenej cajicek...
0
2
proud 13.09.2016 07:32 Bydliště: svet
1922
42
793
Poota napsal(a):Všechny byliny fungují nejlépe čerstvé - ale jako takové nebývají k dispozici po celý rok a taky u některých se třeba kořeny dost špatně pojídají
Koren pokrajet,umlit na pudr,pouzit jako prasek,nebo caj
0
1
proud 13.09.2016 07:33 Bydliště: svet
1922
42
793
Pampeliskovej nemejeme,jen "oprasime" :-)
0
0
farkas 05.05.2017 07:06 Bydliště: Střední Čechy
2929
344
3995
Čas na lepší kávu
Odvar z kořenů pampelišek u nás k jaru už nějak patří, ale s posledními vyrytými kořeny jsem trochu zaexperimentovala. Dozvěděla jsem se totiž, že se z nich dá vyrobit imitace kávy.
Kořeny jsem očistila, nakrájela na přibližně stejné kousky a upekla do hněda v horkovzdušné troubě na 150 st. Celý ten proces za občasného míchání trval asi hodinu.
Kousky upražených kořenů pampelišek jsou hnědé, křupavé a nádherně voní.
Umlela jsem část v kávomlýnku a zalila horkou vodou. Počáteční nedůvěra se rozptýlila už při prvním vypitém doušku. V ústech se mi rozlila plná hořká chuť vyplněná mnoha dalšími příjemnými chuťovými vjemy, které se nedají popsat. Doporučuji všem.
4
4
farkas 19.09.2017 08:01 Bydliště: Střední Čechy
2929
344
3995
Pro všechny, kterým nestačí k zabránění osazení těla všudepřítomnými candidami a dalšími prašivinami měď, kterou obsahuje himalájská sůl, jsem zkopírovala tabulku vypovídající o obsahu mědi v běžných potravinách.
Doporučený denní příjem mědi se ale týká režimu neplesnivého těla.
Hovězí játra se dost špatně shání, ale mám s nimi ty nejlepší zkušenosti. Už 4x se mi povedlo sníst půlkilový špalík téměř na posezení a k žádnému předávkování nedošlo.
Ostatní potraviny, kromě fazolí, brambor a hřibů, ani v kombinaci potřebnou denní dávku mědi v organické podobě nepokryjí. Plísně útočí den za dnem silněji a vyřazení cukru a bílé mouky z jídelníčku problém výrazně neřeší.
Průměrný obsah mědi v potravinách. Uvedené hodnoty odpovídají miligramům v 1 kg.
Denní potřeba se uvádí u dětí 0,3 až 0,6 mg; pro děti nad 8 let 0,8 mg. Pro ženy asi 1,5 mg a pro muže a těhotné ženy až 2 mg. U kojících žen činí denní potřeba 1,8 až 2,2 mg.
Doporučená denní dávka mědi je v ČR stanovena vyhláškou na 1 mg a nejvyšší přípustné množství v denní dávce je stanoveno na 3 mg.
Povlaky candid na sliznicích jsou vítanou potravou pro parazity, viry i bakterie všech možných druhů. Tělo se jim brání tím, že na ně aplikuje měď z vlastních kostí, šlach, svalů a kloubů. Je to začarovaný kruh, vedoucí i invaliditě a předčasné smrti.
To je jenom další pitomost, kterými EU hýří.
V něčem rakovinotvorné látky vůbec nevadí - třeba v cigaretách, a v něčem je to příležitost k buzeraci. Takže kvůli uspokojení pár pitomců by se nesměla prodávat ani rumová tresť, která se dává do pečiva.
Ti kreténi by se měli spíš starat o kvalitu běžných potravin, ale ta je nezajímá.
0
3
farkas 20.09.2017 16:12 Bydliště: Střední Čechy
2929
344
3995
Poota napsal(a):To je jenom další pitomost, kterými EU hýří.
Hlavně, že po celou dobu existence EP nevadila jedovatost karcinogenního glyfosfátu, se kterým se bez varování stříkalo kde co, včetně dětských hřišť.
Teď se budou debilové zviditelňovat na rumové tresti.
0
1
Poota 20.09.2017 16:19 Bydliště: Praha
9079
603
7584
Všechno zlé je i k něčemu dobré - čím víc a častěji budou podobnými pitomostmi nasírat lidi, tak tím jednoznačněji dopadne případné referendum o tom, zda odejít a nebo setrvat v EU.
0
2
martin11 26.09.2017 11:37 Bydliště: ...v garáži s Trabantem P 50 R
6832
109
3636
...přemýšlím se odstěhovat do Lidové republiky Kongo...tam se žije zdravě...
martin11 napsal(a):...přemýšlím se odstěhovat do Lidové republiky Kongo...tam se žije zdravě...
...možná, že po volbách se budeme těm "zdravým" zemím rychle přibližovat...
0
0
Poota 26.09.2017 12:44 Bydliště: Praha
9079
603
7584
martin11 napsal(a):...přemýšlím se odstěhovat do Lidové republiky Kongo...tam se žije zdravě...
Ejhle novinka - "zdravotní" migrant.
Ale stejně bych to zařadil do kategorie "migrant z vychcanosti" i když se to maskuje jako "pud sebezáchovy"
0
2
Poota 26.09.2017 12:54 Bydliště: Praha
9079
603
7584
Jako nejnezdravější země vycházíme na základě pití alkoholu, kouření a obezity.
Docela by mě zajímalo, na jakém místě bychom skončili, kdyby se "k nám" nezapočítala jistá typicky obézní menšina, která žije sice bez práce, ale zato ve finančním nadbytku, ke kterému si ještě dost nevybíravě přilepšuje a alkoholismus, kouření, řvaní a výroba dětí jsou pro ni nejmilejšími zábavami
0
3
martin11 26.09.2017 15:43 Bydliště: ...v garáži s Trabantem P 50 R
6832
109
3636
...pozor....Brusel nám dal návod, jak řešit dvojí kvalitu potravin....
Židé si potrpí na košer, muslimové vyžadují halal.
O Češích evidentně panuje názor, že sežerou cokoliv.
Na problému s dvojí kvalitou potravin se zviditelňuje eurokomisařka Jourová opět tak, že pouze udílí knížecí rady a ošizený zákazník se zkaženým žaludkem si musí pomoci sám.
Poláci a Maďaři nám takové podrazy nedělají a navíc ani GMO potraviny nepěstují, tak proč je nepreferovat?
0
1
martin11 28.09.2017 12:55 Bydliště: ...v garáži s Trabantem P 50 R
6832
109
3636
...a bude konec ...RUM...nyní Tuzemák jen do příštího jara...
...myslím, že by se mělo vypsat referendum o zrušení členství v unii...důvod...zákaz prodeje tradičního Tuzemáku....
V jedné skupině na FB nastala trochu hádka o mléce, jestli pít nebo nepít...
Zabil jsem s tím trochu času i proto, že jsem si chtěl potvrdit, že to, že piji kyselé mléko přímo od krávy mi nemůže škodit. Zkopíruji sem jeden můj příspěvek, kde je několik užitečných odkazů, pokud se někdo rovněž mlékem zabývá. Především šlo o to, jak je to s mlékem a vápníkem, ale trochu jsem to rozšířil.
Tady https://www.thehealthyhomeeconomist.com/benefits-of-raw.../ je, mimo jiné, kapitolka Calcium in Raw Milk o vápníku, kde se píše, že "pasterizace činí vápník a další minerály méně dostupnými. Úplná destrukce fosfatázy je jednou z metod testování, zda mléko bylo dostatečně pasterizované. Fosfatáza je nezbytná pro absorpci vápníku!
Syrové mléko má nejen vápník, ale obsahuje ho ve formě potřebné pro vstřebání tělem. K čemu je dobré konzumovat živinu, která není biologicky dostupná? Takový je rozdíl mezi vápníkem v pasterizovaném a syrovém mléku.
Mám přítelkyni s osteoporózou, která jedla velké množství pasterizovaného, organického mléka a jogurtu, aby se pokusila vyřešit tuto zdravotní krizi. Navzdory tomu, že všechny tyto organické zpracované mléčné výrobky konzumovala, její stav se i nadále zhoršoval. Jakmile však přešla na syrové mléko, zhoršení se zastavilo a dokonce začala znovu budovat kosti! "
martin11 16.10.2017 12:01 Bydliště: ...v garáži s Trabantem P 50 R
6832
109
3636
...viz výše...za 1. kde sehnat syrové mléko... za 2. od kamaráda biologa - lékaře...vím, že syrové mléko může být zdrojem různých chorob...a to i velmi vážných...tak kde hledat kompromis???
p.s. tímto nechci nijak strašit...ale...???