| chiq 06.03.2017 23:32 Bydliště: Piešťany
|
| Po ďalšom týždni to vytiahlo ešte trochu srvátky, potom som to už prerušil.
Smotana = asi 30 ml, ani nebola kyselá, to zodpovedá asi tak plnotučnému mlieku.
Srvátka asi tak do 2 dl - odčerpávaná striekačkou, tiež nebola kyselá.
Sadlina bola najlepšia - tuhá až tak, že aj lyžičku udržala (Lepšie než pri použití syridla do mlieka!). Po rozkrájaní však ani po hodine už žiadnu ďalšiu srvátku nepustila. Zato je z toho vynikajúci kefír, so smotanovou príchuťou, a to aj bez kefírovej kultúry! Bolo toho dobrých 7 dcl.
|
(Dostupné jen pro přihlášené uživatele fóra)
(Dostupné jen pro přihlášené uživatele fóra)
(Dostupné jen pro přihlášené uživatele fóra)
(Dostupné jen pro přihlášené uživatele fóra) Obrázky není povoleno jakkoli šířit bez souhlasu jejich autora, a to ani v jakékoli upravené formě
|
|
|