Hlavní přehled   |   Info a nápověda Přihlásit   |   Registrovat
 
 
Příspěvek umístěný v tematickém vlákně:    Recepty a tipy na vaření   (str. 1)
 
cocot   
09.07.2018 22:46
Bydliště: Muslimice - North Bohemia
1419 84 1304 
Nakládání citronů - ke zlepšení chuťi pokrmů jak gulášů, polévek atd.
 
Pokud máte rádi citron a jeho vůňi včetně chuťi, ale né tak vysokou kyselost, tady je návod, jak si to vylepšit. Citrony se musí VELMI dobře omýt, kecům na Bio a Nebio nevěřím. Teplá voda, ocet 8% voltů a myju.
Nechám je v dalším podobném "láku" přes noc. Pokud chci citrony uchovat jako čerstvé, třeba strouhání kůry, dám je do sklenice s MOU filtrovanou vodou a vložím do sklenice do vody, aby byly potopené. Zavřu víčko a vložím do ledničky, kde se dokáží při ob den měněné vodě udržet asi měsíc. Sníme to většinou dřív:)))

Nyní další postup, jak je uložit/naložit, aby byly vždy připraveny, když je potřebuju. Vezmu očištěný citron a nakrájím ho na drobné kostky i s kůrou, vyndám pecky a asi tak na 2 krát 2 cm nakrájím, dle potřeby.
Tyto kostky dám do sklenice a pokud je to třeba JEN jeden VELKÝ citron, tak na něj mokka lžičkou nasypu - jsou dvě možnosti:

a/ 2 mokka soli a 1 mokka cukru
nebo obráceně
b/ 2 mokka cukru a 1 mokka soli

Potom obsah sklenice promíchám a nechám macerovat tak podle času 1 hod, ale třeba i 3 hodiny v pokojové teplotě. V každém případě mi směs takto namíchaná pustí šťávu a já si nechám od každé jednu v lednici. vydrží to VELMI dlouho, pokud se to VELMI brzo nespotřebuje:)))

Při vaření to chce jen dát pozor, kterou směs do jídla dáte, protože ta slanější vyžaduje méně solit, protože sůl už je v naloženém citronu:)))
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasyOznačit příspěvek
  Přejít na příspěvek do vlákna      

 
 
Omforum.cz   |   Nápověda   |   Pravidla fóra   |   Podpořte chod fóra   |   Vytvořil: 2015-2024 Adam Benda
 
 
CC BY-NC-ND 3.0 CZ
Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 3.0 Česká republika License