 | brno60 15.01.2020 08:47 Bydliště: brno
|
| Re Ahoj všem, mrkvová šťáva, stejně jako všechny zeleninové šťávy jsou v poučkách vedeny jako silné antioxydanty - vodík je rovněž antioxydant a prý daleko silnější. Z toho vyplývá, že jakmile z otevřené sklenice vyprchá nebo zmizí do druhého dne vodík, voda ztrácí antioxydační kouzlo, a je z ní pouze voda s vyšším pH, což teda taky není na závadu. Zjistil jsem to na popud Martina11 který mě k tomu nasměroval a to je myslím právě to nejlepší na naší diskuzi. Takže já osobně než abych se škrábal s plnou taškou mrkve, nebo jiné zeleniny, tak si raději udělám V.vodu, je to určitě rychlejší a levnější způsob jak do sebe dostat nějaký ten antioxydant. Taky jsem dříve tady četl, že záporné ORP nesouvisí přímo s množstvím vodíku ve vodě, no nevím jetli je to správná informace, ten pokus s otevřenou a zavřenou sklenicí vypovídá o něčem úplně jiným. Zdravím. |
|