Hlavní přehled   |   Info a nápověda Přihlásit   |   Registrovat
 
 
Příspěvek umístěný v tematickém vlákně:    Vodík a jeho aplikace pro zdraví   (str. 17)
 
brno60   
15.01.2020 08:47
Bydliště: brno
67 10 112 
Re
 
Ahoj všem, mrkvová šťáva, stejně jako všechny zeleninové šťávy jsou v poučkách vedeny jako silné antioxydanty - vodík je rovněž antioxydant a prý daleko silnější. Z toho vyplývá, že jakmile z otevřené sklenice vyprchá nebo zmizí do druhého dne vodík, voda ztrácí antioxydační kouzlo, a je z ní pouze voda s vyšším pH, což teda taky není na závadu. Zjistil jsem to na popud Martina11 který mě k tomu nasměroval a to je myslím právě to nejlepší na naší diskuzi. Takže já osobně než abych se škrábal s plnou taškou mrkve, nebo jiné zeleniny, tak si raději udělám V.vodu, je to určitě rychlejší a levnější způsob jak do sebe dostat nějaký ten antioxydant. Taky jsem dříve tady četl, že záporné ORP nesouvisí přímo s množstvím vodíku ve vodě, no nevím jetli je to správná informace, ten pokus s otevřenou a zavřenou sklenicí vypovídá o něčem úplně jiným. Zdravím.
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasyOznačit příspěvek
  Přejít na příspěvek do vlákna      

 
 
Omforum.cz   |   Nápověda   |   Pravidla fóra   |   Podpořte chod fóra   |   Vytvořil: 2015-2025 Adam Benda
 
 
CC BY-NC-ND 3.0 CZ
Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 3.0 Česká republika License