Hlavní přehled   |   Info a nápověda Přihlásit   |   Registrovat
 
 
Příspěvek umístěný v tematickém vlákně:    Konopí, THC, CBD, CBG, Fénixovy slzy - Popisy, postupy, výroba   (str. 1)
 
Merlin   
10.05.2022 18:40
Bydliště: Blava
42 68 
Je to proste, sehnat se to da vsude, kde se prodavaji chladiva a plyny technicke, Linde, AGA, Messer, nebo Schiessl a dalsi.

Princip macerace je stejny, jako u jinych zalezitosti.
Do tlakove nadoby (nerez kyveta, nebo Al tlakova lahev) ktera ma aspon trochu sirsi ventil, nebo tlakovou prirubu, se naplni susina rozemletana prach, pripadne pudrovana kremicitym piskem (pisek nevadi, odfiltruje se)
plnicim ventilem se propusti z vyse polozene nadoby LG do kyvety plyn kapalny a tato se necha treba i nekolik dnu, obcas se promicha protrepe.
..
Vypousteni
kyveta se zabali do izolace (obvykle neopren) ale postaci i bavlneny hadr.
Ventilem se snizuje tlak odparem a nadoba se ochladi a tlak pomalu klesa.
Pres vylevaci ventil, ktery ma uvnitr nadoby nerez sitko (mesh 400) se postupne vyleva do termonadoby "macerat".
Nasledne se vypousteci ventil uzavre a doplni se jeste asi pul puvodni davky rozpoustedla. zase se necha nekolik dnu pusobit.
V termonadobe se necha trochu odvetrat koncentrat a vyleva se opatrne, kupr. na hlinikovou panev typu wok, idelane povrch PTFE.
Je dobre mit odparovaci nadobu na izolacni podlozce, aby se rovnomerne prochladila a kapalny koncentrat pomalu odparil rozpostedlo, bez varu divokeho, ktery prichazi na konci odparu, stoupanim teploty od cca -28C smerem ku -20C.
Cele odparovani, trva max hodinu, pri objemu rozpustedla z koncetratem kolem 200-250ml.

Jinak to same, lze provadet i pomoci technicky cisteho propanu, ale ten se shani tezko. Tedy bez aromatickych prisad jako merkaptan.

Dulezite je, pracovat dobre odvetravanem prostoru, bez otevreneho ohne, jiskreni a td.
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasyOznačit příspěvek
  Přejít na příspěvek do vlákna      

 
 
Omforum.cz   |   Nápověda   |   Pravidla fóra   |   Podpořte chod fóra   |   Vytvořil: 2015-2024 Adam Benda
 
 
CC BY-NC-ND 3.0 CZ
Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 3.0 Česká republika License