 | Adam 10.09.2023 00:04 Bydliště: Praha
|
| Další můj eintopf. Tento se jmenuje: Hou olicuráj A jak udělat Hou olicuráj?
To se takhle vlítne do obchodu a popadnou se v nějaké podobě všeckny ty věci,
které na fotce se vyjímají a nehledí se na výrobce, loga kvality a obsah éček.
Cílem je, aby nákup byl podobně rychlý, jako je pak i doba stání u kuchyňské linky.
Pozorík, tahle fotka vykouzlí bohatých 4-5 porcí!
No a doma pak u té kuchyňské linice, to se pak dělá takhle:
Dá se do varu trochu vody, voda se osolí první kuchyňskou lžící soli.
(Později pak bude ještě jedna lžíce...)
Vody se nedá vařit moc, ale tak akorát, aby to bylo po vrchol oněch těstovin, které zatím čekají opodál.
Nakrájí se cuketa na malé kousky (jediná pracnost na tom všem, trvá asi 2 minuty)
a rovnou se to hodí tam do té vody. Hluboko až úplně do toho hrnce.
Až bude voda vroucí, uvolní se do ní úplný obsah onoho pytlíku s těstovinami.
Nechá se to trochu povařit, aby těstoviny trochu(!) změkly.
A když pak teda už trochu jako měkký sou, jakože trochu, narve se tam všechno to ostatní,
co na fotce zbývá. Zamíchá se to a nahoře se to opravdu bohatě posype tou bazalkou.
Tak a tady taky konečně přichází na řadu ta - tentokrát druhá - lžíce soli.
No a protože to stejně porád mícháte, tak to pořádně zamícháte jako i teďka.
Náležité jest ještě konstatovati, že oněch rajčat loupaných nebo pasírovaných
to klidně snese ještě o jedno balení navíc.
Tedy to trochu provařit ještě. Jestli se těstoviny uvaří trochu víc,
to vám asi v tomto případě eintopfu žíly nepotrhá. No a tak nějak alles, asi.
Nečekejte ultimátní chuťové orgie, ale očekávejte,
že je to snadné, rychlé a jíst se to dá. Pokud teda jíte.
Svobodu! Svobodu pro dobré a snadné vaření a chutnání!!
 |  Hou olicuráj (Dostupné jen pro přihlášené uživatele fóra) Obrázky není povoleno jakkoli šířit bez souhlasu jejich autora, a to ani v jakékoli upravené formě
|
|
|