Hlavní přehled   |   Info a nápověda Přihlásit   |   Registrovat
 
 
Příspěvek umístěný v tematickém vlákně:    Ozon neboli trikyslík   (str. 4)
 
Energy1   
26.07.2025 11:18

1833 106 1940 
  karelmrak napsal(a):    Je to už dávno, kdy jsem s kamarádem tyto pokusy o staření domácí lihoviny dělal. Vždy se nalila na talíř, aby byl dobrý přístup vzduchu, a ozářila horským sluníčkem, takovým tím socialistickým v kufříku. Záleželo na...

Jenže mám vyzkoušené, že jakákoliv míra UV záření destilátu snižuje kvalitu. Možná přidá na jemnosti ale ubere na vůni a chuti. Už i pouhé staření slivovice ve skleněném demižonu na světle mění vlastnosti destilátu k horšímu. Složité chemické procesy zrání se nedají nijak kvalitně urychlit.
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasyOznačit příspěvek
  Přejít na příspěvek do vlákna      

 
 
Omforum.cz   |   Nápověda   |   Pravidla fóra   |   Podpořte chod fóra   |   Vytvořil: 2015-2025 Adam Benda
 
 
CC BY-NC-ND 3.0 CZ
Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 3.0 Česká republika License