| farkas 21.02.2016 07:42 Bydliště: Střední Čechy
|
| Adam napsal(a): ....hledisko našeho vlastního zdraví, a to kvůli značnému podílu nasycené mastné kyselině palmitové. |
Kyselinu palmitovou obsahují, mimo jiné, mléčné výrobky a hlavně máslo.
Má smysl nahrazovat máslo při domácím pečení ztuženými rostlinnými tuky?
Kyselina palmitová je i ve vepřovém sádle, hovězím loji, v oříšcích i většině semen
ukrytých v bobulích ovocných keřů a plodů zeleniny.
U palmového oleje mi vadí především ta rozsáhlá reklamní kampaň s tendencí nacpat ho úplně všude a odstavit dodavatele tuků získaných férovější cestou.
Kdyby ale producenti palmového oleje museli zaplatit všechny škody, které v honbě za bezkonkurenční cenou palmového oleje napáchali, ze dne na den by palmový olej jedním z nejdražších..
Nejsmutnější na tom celém je ale fakt, že férová není vůbec žádná produkce potravin ve velkých měřítcích. |
|