Plavuň nesbírám, ale kupuji už nasušenou a odváženou od Grešíka - působí na mě solidním dojmem a ...
farkas 14.09.2016 22:27 Bydliště: Střední Čechy
2929
344
3995
Poota napsal(a):Plavuň nesbírám, ale kupuji už nasušenou a odváženou od Grešíka...
Pěstírny bylin jsou pro přírodu požehnáním..
Vím, kdo v lomečku plavuň otrhal. V salaši nad studánkou bydlel v čisté přírodě manželský pár. Sušili seno na okolních loukách a v ohradě běhali koně.
Ti lidé žili v krásném čistém prostředí, pili vodu ze studánky a mléko od vlastní krávy, jedli maso z vlastní produkce a co les dal. Jednou za týden přicházeli do vesnice nakoupit si, to ostatní. Oba záhy po sobě zemřeli na rakovinu.
Plavuň je silné cytostatikum, ale patogenní zóna v okolí studánky byla silnější.
0
0
martin11 17.09.2016 17:20 Bydliště: ...v garáži s Trabantem P 50 R
Bez luštěnin si vůbec neumím představit jídelníček.
Čočka s kyselým zelím, červené fazole na mexický způsob, poctivá hrachová a čočková polévka, pizza se zelenými fazolkami, ratatouille s cizrnou, klíčky z fazolek mungo nebo třeba boršč, kde místo dvou druhů masa plavou tři druhy fazolí.
Jenže luštěniny, které člověk koupí za běžnou cenu v běžném obchodě jsou čím dál, tím méně kvalitní. Některé jsou dokonce úplně mrtvé, protože místo vyklíčení zplesniví.
Tak hrách a fazole pěstuji na zahrádce. Roční spotřebu moje výpěstky sice nepokryjí,
ale těch pár kil poctivých luštěnin je v každém případě dobrým přínosem a navíc nemusím kupovat semena, protože tahle na jaře určitě vyklíčí.
0
4
Karel 124 17.01.2017 14:03 Bydliště: Praha a okolí
558
41
738
Aplikace nové výživy a zdraví, které z toho vyplývá
Vážení a milé,
objevil jsem díky "shodě náhod" zprávy, které mně, a doufám i vás, posunou kousek dál v kvalitě života.
Tento pán bydlí v Řepích , je mu 83 roků a pracoval jako šéfík ve vojenské nemocnici.v Praze http://www.regenera.cz/
Ve svých doporučeních se opírá o poznatky Normena Walkera a vlastní lékařskou praxi.
Knihy od Normena Walkera najdete v čítárně tohoto fora
Pán byl nalezen mojí kamarádkou, bydlí ve stejném domě jako ona, a jeho doporučení fungují.
K něčemu takovému já osobně léta směřuji, ale zůstal jsem poněkud trčet na vegetariánství. Aby se živiny (od slova život) dostaly čerstvé do organizmu a tam téměř bezodpadově působily, musí být zeleninová strava rozemleta a vylisovány z ní šťávy Kašovitá vláknina se, a zde se nedejte mýlit , ta se nejí. Organizmus není zatížený jejím trávením, které by již bylo málo účinné, a nespotřebovává energii ani na její posouvání skrz trávicí ústrojí. Ale zde zase pozor, pokud by někdo byl všepojídač a chtěl přejít na nový typ stravy, nemůže mu škodit nějakou dobu jíst jemně umletou zeleninu kvůli pročištění střev a detoxikaci organizmu.
Přeji vám vyléčení zlozvyků , a celkovou regeneraci .
Prozatím mohu přiložit jen malou vlastní zkušenost, a to se šnekovými odšťavovači : Pokud bude šnek plastový a sítko hrubé bude výtěžnost malá. Je třeba koupit nebo zhotovit zařízení celonerezové s jemným podloženým sítkem.
Nechávám to odemknuté , protože mne zajímá zda někdo z Vás má již vlastní zkušenost se šťávami, popř kvalitními odšťavovači.
Kamarád Zdeněk ušel ke svým osmdesátinaám (před 3 lety) 1500 km po cestě do Santiaga de Compostela . ŽIVÍ SE ZDE DOPORUČOVANÝM ZPŮSOBEM JIŽ 24 ROKŮ .
Je to celoživotně aktivní člověk.
Zdravím
Karel
19.03.2017 00:32 Editace moderátorem. Změna nadpisu provedená kvůli přesunu příspěvku do vlákna širší tématiky
2
6
Poota 19.03.2017 11:21 Bydliště: Praha
9089
603
7593
Karel 124 napsal(a):... mne zajímá zda někdo z Vás má již vlastní zkušenost se šťávami ...
Zkušenost mám s protirakovinovou kúrou pátera Ferdy a to vynikající.
Stejně jako obdobná kúra Breussova je založena na čistých filtrovaných zeleninových šťávách.
Protože páter Ferda věděl, že k jeho kúře budou lidé přistupovat bez předběžné přípravy svého zažívání, tak ke šťávám ještě předepisuje i čaje, které upravují a pomáhají zažívacímu ústrojí překlenout období pro něj nezvyklého režimu.
Páter Ferda také velice pěkně vysvětluje mechanizmus působení těch šťáv.
Poota napsal(a):Zkušenost mám s protirakovinovou kúrou pátera Ferdy a to vynikající.
Stejně jako obdobná kúra Breussova je založena na čistých filtrovaných zeleninových šťávách.
Protirakovinovou kůru z čerstvě vylisovaných zeleninových šťáv podle pátera Ferdy doporučoval i léčitel Josef Kumpa. Dnes by měl svátek, ale už ho s námi bohužel neoslaví.
Jenže tihle staří pánové vycházeli z kvality zeleniny, jaká byla po převážnou část jejich života.
Za současných podmínek, kdy je zelenina pěstovaná převážně na umělých hnojivech, během vegetace je několikrát chemicky ošetřena a na pulty obchodů se dostane povadlá nebo nasprejovaná, bych si takovou léčivou kůru raději odpustila.
Řešením je zelenina z vlastní zahrádky, ale výnos který by pokryl dlouhodobější spotřebu zeleniny pro výrobu šťáv hobby zahrádka prostě nedá.
Pěstování kořenové zeleniny bez chemie je rok od roku složitější. Mrkev chytá černou hnilobu, když celer doroste do průměru 10 cm, tak je to zázrak a o petrželi je hanba mluvit. Červená řepa ještě ujde.
Ještě před několika lety nám vydržela kořenová zelenina uskladněná v perforovaných igelitových pytlících ve sklepě až do jara. Už druhou zimu se ale v pytlících postupně mění na černou mazlavou hmotu.
Kde potom zeleninu do odšťavňovače brát?
0
0
martin11 19.03.2017 19:18 Bydliště: ...v garáži s Trabantem P 50 R
6832
109
3636
...no jo no...v paneláku si zeleninu nevypěstuješ...
je to o tom, že kdo chce, tak se snaží a má...vlastní výpěstky už vždy snadno uchováme...stále mám ve sklípku červenou řepu...zkouším další možnosti...je to jen a jen o tom se snažit...stojí to čas, který často není a také o zkušenostech, které často nemáme...generačně jsme je zapoměli....
...dobré je sbírat zkušenosti hlavně s konzervací výpěstků....tak, a máme tema k radám a hlavně diskusi...a...zítra je JARO....
0
0
Poota 19.03.2017 20:56 Bydliště: Praha
9089
603
7593
farkas napsal(a):Jenže tihle staří pánové vycházeli z kvality zeleniny, jaká byla po převážnou část jejich života.
Pro tu kúru není klíčová kvalita zeleniny, ale to že je ta šťáva bez bílkovin!
0
0
Šolim 19.03.2017 22:26 Bydliště: na sever od Práglu
565
65
918
farkas napsal(a):Protirakovinovou kůru z čerstvě vylisovaných zeleninových šťáv podle pátera Ferdy doporučoval i léčitel Josef Kumpa. Dnes by měl svátek, ale už ho s námi bohužel neoslaví.
Jenže tihle staří pánové vycházeli z kvality zeleniny
Chemtrails to jistí. To se můžeš upěstovat, ale ""požehnání z nebe"" se postará, aby jsi to s tou zdravou zeleninou a ovocem nepřeháněla . . .
Tolik peněz zase na důchod nechodí, aby nám jej vypláceli do 100 let . . .
0
1
Poota 19.03.2017 22:40 Bydliště: Praha
9089
603
7593
Šolim napsal(a):Tolik peněz zase na důchod nechodí, aby nám jej vypláceli do 100 let . . .
Nesmíš brát to jejich skučení tak vážně - uvědom si, že "na důchod" strhávají každému a z každé výplaty. A taky si uvědom, kolik lidí se ani nedožije svého prvního důchodu, takže jenom přispěli ...
0
2
Šolim 19.03.2017 23:27 Bydliště: na sever od Práglu
565
65
918
Poota napsal(a):Nesmíš brát to jejich skučení tak vážně - uvědom si, že "na důchod" strhávají každému a z každé výplaty. A taky si uvědom, kolik lidí se ani nedožije svého prvního důchodu, takže jenom přispěli ...
Každému strhávají ? ? ? Ale kdeže ! ! !
Někteří přiznávají minimum . . . a vybraná část lidí raději do práce nechodí - celý život ! ! !
Spočítal jsem, že jsem si za 47 let práce vydělal cca na 29 let důchodu.
Ale zapomněl jsem odpočítat peníze pro ty kteří celý život nehrábli a ty kteří přiznávali jen minimum.
Ano, každý se důchodu nedožije, ale na druhou stranu taky se dosti lidí nedožije produktivního věku. Takže není to tak jednoduché. Nejhorší je, že z daní člověk živí hromadu státních darmošlapů, umělců, producentů reklam, dementních služeb a co já vím ještě, kteří jen opruzují a drškují na pracující lid ! ! ! Tato představa mi asi na dlouhověkosti nepřidá - nevím, ale alespoň se mi protrénuje krevní tlak a tep!
0
0
farkas 20.03.2017 00:09 Bydliště: Střední Čechy
2929
344
3995
Šolim napsal(a):Spočítal jsem, že jsem si za 47 let práce vydělal cca na 29 let důchodu.
V období soustavné přípravy na budoucí povolání platí za pojištěnce stát a ne student státu. Tak jakých 47 let?
0
0
Poota 20.03.2017 09:32 Bydliště: Praha
9089
603
7593
Šolim napsal(a):Každému strhávají ? ? ? Ale kdeže ! ! !
Někteří přiznávají minimum . . . a vybraná část lidí raději do práce nechodí - celý život ! ! !
Já Ti to vymlouvat nebudu
Když Ti to vyhovuje, tak jim věř, co chceš - třeba i to, že na důchody je stále míň peněz, že na důchodce doplácí mladé generace, že je nutná změna důchodového systému a že jedinou cestou je zvyšování hranice odchodu do důchodu - a taky to, že oni to všechno vyřeší
0
1
Adam 20.03.2017 11:21 Bydliště: Praha
5815
563
5854
Kdo nemá zahrádku, nebo alespoň skutečně spolehlivého dodavatele, nezbývá, než sáhnout po pultové zelenině, a to bez ohledu na to, jestli obsahuje pesticidy, či jiné nekalé látky. Už bychom totiž nemohli jíst vůbec nic a ovoce+zelenina je typ potravy, kterého bychom měli přijímat celkově nejvíce.
Ani tam to není svaté, ale když chce městský člověk zvýšit šanci na pořízení kvalitnějšího ovoce a zeleniny, může zkoušet farmářské trhy. Líp už to asi nejde, pokud nemá jistotu od nějakého svědomitého zahradníka.
0
1
Správa fóra
Následující příspěvky uživatele JosefJosef byly přesunuty z vlákna Co jíst. Vlákno Co jíst bylo pro nadbytečnost odebráno.
Na sdělení moderátora není povoleno reagovat prostřednictvím příspěvku v tematickém vlákně. Považujete-li za nutné zabývat se tímto moderátorským zákrokem, kontaktujte administrátora fóra prostřednictvím e-mailu admin@omforum.cz.
JosefJosef 18.04.2017 08:44 Bydliště: České Budějovice
2
0
0
Dobrý den, založil jsem toto vlákno proto, že více a více lidé jsou nemocní z toho co konzumují - chemie, GMO a pod. Další pohled v tomto fórum by měl být ten, jak se z tohoto problému dostat, aby se člověk uzdravil.
0
0
JosefJosef 18.04.2017 08:48 Bydliště: České Budějovice
2
0
0
Dobré knihy co jíst jsou od VICTORIA BOUTENKO a Dr. Normana W. Walkera. Více na nadelske-leceni.cz a co-jist.cz.