Ještě se vrátím k palmovému oleji.Nevím,co proti němu všici máte,když ho mají v Kauflandu v akci,nakoupím kolik mi prodaj a napojím svého Peugeota.Tomu chutná velmi a jsem přesvědčen,že i z výfuku jde lepší materiál než z nafty.
0
1
farkas 29.08.2017 13:30 Bydliště: Střední Čechy
2929
344
3995
Palmový olej je super kapalina. Jen ten způsob těžby jde jaksi přes hranu a ohrožuje samotnou podstatu planety Země.
0
0
martin11 29.08.2017 18:26 Bydliště: ...v garáži s Trabantem P 50 R
6832
109
3636
eda64 napsal(a):Ještě se vrátím k palmovému oleji.Nevím,co proti němu všici máte,když ho mají v Kauflandu v akci,nakoupím kolik mi prodaj a napojím svého Peugeota.Tomu chutná velmi a jsem přesvědčen,že i z výfuku jde lepší materiál než z nafty.
...jo...tak zkus svého dízla napojit tímto a jít na STK....technik se posere...a neprojdeš ani náááhodou....
a Farkas má pravdu
Palmový olej je super kapalina. Jen ten způsob těžby jde jaksi přes hranu a ohrožuje samotnou podstatu planety Země.
...největší svinstvo....daleko horší nežli babišova řepka....
edo promiň, ale tentokráte
0
2
milda 10.09.2017 17:52 Bydliště: Milky Way
1830
18
1262
...sůl radši jen Himalájskou, nebo "kamennou"...
"Mořská sůl na celém světě je kontaminována mikrofragmenty z plastu. Plast byl nalezen v mořské soli v Británii, ve Francii, ve Španělsku, v Číně i v USA.
Vědci se domnívají, že většina této kontaminace pochází od mikrovláken a z plastů na jedno použití, jako jsou PET lahve na vodu, z nichž se skládá většina plastového odpadu. Do oceánů se každoročně dostává až 12,7 milionů tun plastu, což se rovná svržení jednoho plného nákladního vozu na odpadky do moře každou minutu. "
milda napsal(a):Pro nás, co stále nemůžeme zhubnout...
Hanba všem, kdo nám říkali: nežer, cvič a zhubneš! Je to jinak
http://blog.aktualne.cz/blogy/radkin-honzak.php?itemid=26786
Souhrn k prospívání zdraví a k dobré regulaci hmotnosti
Domnívám se, že se článek příliš upnul na individualitu metabolismu, což je známá věc a zbytečně se snaží ohromit překlopením celé věci do výzvy ,,válej se a žer".
Udělejme v tom trochu pořádek.
1) Zdraví prospívá, pokud minimalizujeme množství přijímaných sacharidů. Ne zcela vyloučit, ale jen minimalizovat. Alespoň se vyhýbat sladkému pečivu, cukrovinkám, limonádám a jiným slazeným nápojům a přislazování čaje či kávy. Jsou to návyky, které se zdají jako nezničitelné, ale odbourat jdou. Pro tělo potřebnou dávku cukru si můžeme dát ideálně třeba každodenní konzumací ovoce. A pokud pak v našem těle nebude cukru příliš, můžeme tím značně podpořit přirozenou regulaci váhy, kdy si tělo každý den bere malý ždibec energie z tukových zásob. Každý den malý ždibec však v průběhu třeba několika měsíců nebo let může dělat divy. Obecně se snažit omezovat cukry je naprostým základem k regulaci nadváhy, a to bez ohledu na individuální glykemické křivky. Opomenutím tohoto se člověk ohledně nadváhy nikam nepohne. Jedině zcela výjimečný jedinec s mimořádně silnou tendencí odbourávání cukrů v krvi.
2) Tuky nemusíme přímo až tolik řešit, pokud se snažíme o skutečně vyváženou (pestrou) stravu, což je také jeden ze základních předpokladů dobrého zdraví. Současně si můžeme stanovit, že se třeba budeme vyhýbat určitým způsobům přípravy jídla, jako například smažení. Dále, maso v dospělosti potřebujeme jen v úplně minimálním množství, takže se můžeme zbavit návyku chtít ho každý den jako hlavní složku oběda nebo dokonce večeře. A můžeme se také více zaměřovat na maso rybí, které lze hodnotit jako poměrně dost prospěšné. Tohle všechno samozřejmě souvisí i s těmi tuky a regulací jejich příjmu. A kdo v dnešní době ještě celý den maká na poli a nemá s sebou šáteček naplněný koláčky a jiným sladkým pečivem, zjednodušeně vzato, může si dopřát třeba i každý den krajíc chleba potřený sádlem. Máslo (pravé máslo, ne margaríny) si v opatrném množství můžeme dopřát všichni, protože jeho součástí jsou mastné kyseliny se středně dlouhým řetězcem. Ale klíčové je opět to opatrné množství. Tuším, že je to zhruba max. 30 g denně, ale raději ještě o něco méně.
3) Přirozený zdravý pohyb je také podstatný pro správnou a hlavně přirozenou regulaci hmotnosti. Nemusíme ze sebe nutně potit krev v tělocvičně, ale pokud se zhruba řídíme výše řečenými body + dobrým pitným režimem a prací s vlastní myslí ohledně neutralizace stresu atd., pak bohatě stačí, když toho během dne hodně nachodíme. Chodit na procházky, nebo po cestě z práce vystoupit z autobusu o pár zastávek dřív a dojít to pěšky. Vypadá to jako blbost, ale dělá to divy a kromě regulace hmotnosti se prostě člověk cítí v celkově lepší kondici. Takže víc chodit ( = asi nejzdravější sport vůbec). Kdo chce vyloženě makat na snižování hmotnosti, vyrazte každý den nebo každý 2. den na 45-75 minut na větší procházku jen tak po okolí. Zkuste tak rychlou chůzi, co vám nohy dovolí, dívejte se kolem, srovnávejte si myšlenky... Ono to má více výhod... Když vás začnou nohy bolet (svaly, ne klouby), mějte radost. Vaše svalovina maká a vyžaduje spalovat větší množství energie. Podstatné také je, nehýbat se takto přirozeně jen 20 nebo 30 minut, ale natáhnout to skutečně třeba na tu hodinku v kuse. Pak se teprve dobře spaluje. A vaše tělo bude vděčné, pokud bude celkově méně zanesené tuky (v krvi, srdci, játrech atp.).
4) To nejtěžší je asi práce s vlastní hlavou a z toho vyplývající sebekázeň a schopnost odříkání. Pokud se znám, že třeba miluji určitý druh čokolády a jsem schopen celý večer uždibovat kousek po kousku, až jí během toho jednoho večera celou zbourám, lepší je se v obchodě praštit přes prsty a raději si jí domů ani nepořizovat. Známé a příbuzné případně poprosím, aby mi nenosili žádné obvyklé dobroty, že mi tím akorát podkopávají zdraví. Kdo neumí přijít na návštěvu s prázdnou, až přinese třeba nějaké ovoce. Kdo je na vyšším stupni mentálního vývoje v tomto, naschvál si domů dobroty pořídí a těší se dobrým pocitem, že to zvládne a ani na to ani nesáhne. Kdo si sladí čaj nebo kávu dvěma kostkami cukru, může se myšlenkově "zakousnout", že týden nebo dva týdny bude sladit jen jednou kostkou a následně se pokusí balení cukru spláchnout do záchodu.
5) Pokud zvládáme body výše řečené, existuje šikovný a zcela logický trik, jak třeba snižování nadváhy podstatně urychlit. Donutíme tělo, aby ohledně trávení vydávalo více energie, než přijímá. To znamená, že mu budeme dávat skutečně hodně zeleniny. Budeme to přehánět. Tělu to v žádném ohledu neublíží, alespoň si pořádně pročistíme střeva a donutíme ho k tomu, že při stravě s extrémně nízkou energetickou hodnotou musí vynakládat energii na její vlastní trávení. Takto se dá teoreticky hubnout i téměř bez pohybu, ale kdo může, ať se raději hýbe.
Aby bylo jasno, sám nemám výše řečených 5 bodů absolutně dobře zmáknutých, ale tohle je ta střední a dobrá cesta mezi těmi jednostrannými a "převratnými" články na internetu nebo jinde.
0
4
Poota 03.03.2018 10:29 Bydliště: Praha
9089
603
7593
A potom ještě existuje jedna naprosto jednoduchá a současně velice složitá cesta. Jednoduchá je ve vlastním provedení a složitá je v pochopení a přijetí jejího principu.
Vychází totiž z toho, že naše vlastní tělo ví naprosto přesně, jaká váha je pro nás optimální a ovládá všechno potřebné k tomu, aby jí mohlo dosáhnout a udržovat.
Proč to tedy nedělá?
Inu právě proto, že z toho, co děláme a jak žijeme získává trvalý dojem, že o to vůbec nestojíme a chceme vypadat přesně tak, jak vypadáme a nejspíš ještě o trochu hůř.
Takže jak?
Podívejte se na tohle dvacetiminutové video Teal Scottové a případně se na něj dívejte tolikrát, abyste pochopili co říká a co vlastně máte dělat, abyste se na svou optimální váhu opravdu dostali.
Klíčové je při tom to, že se nesmíte snažit zhubnout!
Jak jsem předeslal, tahle metoda je opravdu složitá na pochopení - a nedělal jsem si legraci.
Mám ji osobně vyzkoušenou, je příjemná a pohodlná, nevyžaduje nic namáhavého nebo náročného, dá se říct, že se při ní praktiky téměř nic nedělá a ani nemění - a přitom funguje výborně a trvale, mně osobně už několik let.
Pšenice se za posledních 50 let hodně změnila k horšímu. Tím, že byla šlechtěná k stále vyšším výnosům se zhoršily její nutriční parametry.
To, co nosíme někteří jako pivní břicho je ve skutečnosti břicho pšeničné.....
0
2
Poota 03.03.2018 20:30 Bydliště: Praha
9089
603
7593
milda napsal(a):To, co nosíme někteří jako pivní břicho je ve skutečnosti břicho pšeničné.....
Říká se tomu různě - já mám za nejvýstižnější: "pomník padlého hrdiny"
0
1
martin11 17.04.2018 14:49 Bydliště: ...v garáži s Trabantem P 50 R
6832
109
3636
...RUM...tedy jeho výroba v našich podmínkách jest dále povolen....
nenimito 18.04.2018 09:43 Bydliště: okolo dolni Berounky
301
19
302
milda napsal(a):To, co nosíme někteří jako pivní břicho je ve skutečnosti břicho pšeničné.....
Osobně neznám nikoho, kdo by do sebe lil takovej nakyslej humus....
Velký problém pšenice je, že jsme ji nejvíce odebírali z Ukrajiny, odkud měla velmi malé procento lepku. Dnes se k nám nejvíce dováží z Kanady a má velmi velké procento lepku, prostě humus.
Jediné, jak se dá lepek v pšenici zlikvidovat, je čistě přírodní kvašení, a to jak pšeničné těsto na chléb, tak i ječmený slad.
TO je ROZDÍL mezi přírodním kvašením - kváskem a nacpáním do všeho droždí - kvasinky, co vám zlikvidují za 20-30 let celou střevní mikroflóru. Droždí je tichý zabiják lidí. Od 50let, kdy ho nějakej génius vymyslel jako urychlení výroby těsta, umírá asi 80% lidí nad 50let v důsledku rakoviny konečníku....
Jednak do vás nacpe kvasinky, co se rozmnožují, dávají prostor pro plísně a jiné patogeny, a jednak nezlikviduje lepek, který v těle dělá další skvělé věci-) A navíc náme dnes ještě suprpšenici z Kanady s nadměrným množtvím lepku, prostě paráda
Proto, když pivo, tak alespoň ležák, a když chléb, tak kváskový
(A když kafe, tak ručně namleté )
0
2
milda 18.04.2018 21:40 Bydliště: Milky Way
1830
18
1262
Chléb je rozhodně zdravější kváskový, než z kvasnic. Osobně si momentálně peču doma kváskový žitný. Můžu doporučit. Je to asi nejzdravější varianta chleba, pokud nechceme přejít na úplně bezmoučnou dietu.
Ovšem kvasnice dokáží být pro naše tělo i velmi užitečné. Známá neuroložka doporučuje na neuropatii denně užívat pivovarské kvasnice.
Ale i obyčejné kvasnice dodávají tělu prospěšné věci.
nenimito 19.04.2018 21:04 Bydliště: okolo dolni Berounky
301
19
302
milda napsal(a):Ovšem kvasnice dokáží být pro naše tělo i velmi užitečné.
Ty přírozeného původu kvašení určitě, proto jsem psal ležák a kvásek:-)
0
0
pdob 20.04.2018 08:57 Bydliště: Liptov
200
15
252
Ja som sa dlho snažil pribrať mal som dlllho 57- 60kg. Zožral som všetko čo nezožralo mňa a doteraz nemám problém jesť o 23 h. A milujem svoje(aj cudzie) deti- vždy mi nechali niečo na tanieri . Ale som sa aj hýbal od lietania až po potápanie skoro všetko. (teraz menej...) a dlho nič, a štvalo ma to! Asi pred 5 rokmi som sa na to vy... a po cca roku som mal 70 a odvtedy to tam drží jak pribité. Ináč v malom množstve bežné problémy primerané veku, ktoré moc neriešim.
0
2
milda 20.04.2018 10:21 Bydliště: Milky Way
1830
18
1262
pdob napsal(a):Ja som sa dlho snažil pribrať mal som dlllho 57- 60kg. Zožral som všetko čo nezožralo mňa a doteraz nemám problém jesť o 23 h.
Tak to ti upřímně závidím! Až na to jídlo ve 23h. To mi jde.
Jinak bych mohl klidně 15-20 kg někomu všnovat...
0
0
nenimito 22.04.2018 12:27 Bydliště: okolo dolni Berounky
301
19
302
pdob napsal(a):Ja som sa dlho snažil pribrať mal som dlllho 57- 60kg. Zožral som všetko čo nezožralo mňa a doteraz nemám problém jesť o 23 h. A milujem svoje(aj cudzie) deti- vždy mi nechali niečo na tanieri . Ale som sa aj hýbal od...
Znám, měl jsem to stejné. Když má člověk rozdíl mezi váhou a výškou víc jak 112, tak má fakt problém nabrat.
A stejné je to opačně, když rozdíl klesne pod 92, tak má problém shodit....
0
0
martin11 22.04.2018 14:14 Bydliště: ...v garáži s Trabantem P 50 R
6832
109
3636
...kterak správně načepovat pivo....
...pozorně si to prohlédněte.a poslouchejte, co výčepní říká.......bublinky na stěně sklenice po načepování piva...jsou příznakem špatně umyté sklenice !!!!!!!!!