Hlavní přehled   |   Info a nápověda Přihlásit   |   Registrovat
 
 
Recepty a tipy na vaření     (str. 2 z 5)
Sekce: Doplňková vlákna - Různá
   |   Rolovat dolů
  Str.: 1, 2, 3, 4, 5  

Psát příspěvky můžete po přihlášení

Poslední příspěvek z předchozí strany:
cocot  Zelné placky - á ĺa bramborák - chuťovka!
Zelné placky à la bramborák Hodnocení: (21) DOBA PŘÍPRAVY 15 minut DOBA VAŘEN...

cocot   
20.09.2018 12:13
Bydliště: Muslimice - North Bohemia
1419 84 1304 
STOLLEN dne 20.9.2018
 
Jak všichni VELMI dobře víte, Štoly se dělají a prodávají max do prosince a to 20ho!!! Potom až další rok.

Já jsem si jednu schoval s tím, že letos mám 70 narozeniny a v den "D" ji vybalím a sníme ji...
Jak se ale obvykle stává, já na to ve víru událostí zapomněl a až dnes jsem ji objevil schovanou na "patřičném" místě:)))

Už včera večer jsem to nahlásil mým děvám s tím, že ráno k snídani jdeme do toho...
ANI jedna neprojevila zájem s tím, že není možné, aby to bylo ještě po té době k jídlu.
POUZE jsem věřil jedné gestapačce, která mi řekla, že ve tmě a né na slunci to vydrží v klidu i rok!
Rok to není, ale já to načal a jsem s kvalitou VELMI spokojen, i když trochu vody se muselo odpařit, ale NIC nebrání v tom, v pohodě a labužnicky ji sežrat:)))

ANO, je to skutečně VELMI kvalitní a bez problémů to jím a jen si mlaskám :)))
 
Přílohy jsou dostupné pouze pro přihlášené uživatele     |     Přihlásit     |     Registrovat 
 


(Dostupné jen pro přihlášené uživatele)
 


(Dostupné jen pro přihlášené uživatele) 
 
Obrázky není povoleno jakkoli šířit bez souhlasu jejich autora, a to ani v jakékoli upravené formě
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

martin11    Schval. r.
24.09.2018 09:06
Bydliště: ...v garáži s Trabantem P 50 R
6832 109 3636 
..vývar z kostí...

https://zena.aktualne.cz/zivotni-styl/vyvar-z-kosti-ucinky-a-benefity/r~214385d8bdae11e8b295ac1f6b220ee8/
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

milda    Schval. r.
24.09.2018 10:02
Bydliště: Milky Way
1830 18 1262 
  martin11 napsal(a):    ..vývar z kostí... https://zena.aktualne.cz/zivotni-styl/vyvar-z-kosti-ucinky-a...

Odborníci na zdravou výživu doporučují přidat podle velikosti hrnce 1-2 pol. lžíce octa.
Tím se vyvaří víc užitečných látek.


 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

cocot   
25.09.2018 16:44
Bydliště: Muslimice - North Bohemia
1419 84 1304 
HRANOLKY jsou doménou BELGIE.
 
Při naší poslední cestě do NL, jsme si tam dali pravé belgické hranolky. Proto víme o tom, že na trajektech je také dělají podle technologie z Belgie, tam jsou tam VELMI žádané, ale jejich cena je trochu mimo naši "mísu"!

Proto jsem si našel české povídání na toto téma a myslím si, vás to bude taky zajímat s tím, že si to doma uděláte podle návodu, které jsou v článcích uvedeny. Prodávají se NL, jak právě ten "olej" na smažení, což je v podstatě hovězí tuk, ale taky ta majonéza, aby to bylo alespoň v základu se vším všudy:)))

U nás jen mohu nesměle doporučit, že ten tuk mívají v MAKRU, ale POUZE velký balení pro velkovýrobce, pokud to mají zájem mít dobré a kvalitní:))) Jinak jsem to nikde volně neviděl, snad PRAHA by mohla mít něco, ale kde a za kolik nemohu sloužit:)))

Ale jak píšou, je taky dobré sádlo a dodržet ten postup včetně těch teplot.
Že bych si doma škvařil hovězí lůj, tak to asi né, smrdí to!
 
Přílohy jsou dostupné pouze pro přihlášené uživatele     |     Přihlásit     |     Registrovat 
 


(Dostupné jen pro přihlášené uživatele)
 


(Dostupné jen pro přihlášené uživatele)
 


(Dostupné jen pro přihlášené uživatele)
 


(Dostupné jen pro přihlášené uživatele) 
 
Obrázky není povoleno jakkoli šířit bez souhlasu jejich autora, a to ani v jakékoli upravené formě
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

cocot   
25.09.2018 17:11
Bydliště: Muslimice - North Bohemia
1419 84 1304 
RECEPT na odkyselení, ale i najezení.
 
Říkám tomu "alpská trojkombinace", kde jsem měl možnost na sobě si ověřit, jak to funguje a jak je to jednoduché.

Stačí vám k tomu jedna brambora, jedna mrkev a jedno jablko. Velikost si určete sami, ale jsem si jist, že ani střední velikost asi celou nesníte:)))
Nepřipravovat do zásoby!!! Udělat a sníst!!!

Pečlivě umejte a nastrouhejte dle vlastního uvážení, zda chcete více kousat, tak nahrubo, nebo máte li zuby "veverčáky", tak na jemno.

VŠE smíchejte a dejte se do jídla, které vám bude chutnat, ale brzy ucítíte, jak jste plní! Nevěřil bych, ale to je má zkušenost. NIC neschovávejte a snězte to najednou, kvůli oxidaci...
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

cocot   
27.09.2018 19:14
Bydliště: Muslimice - North Bohemia
1419 84 1304 
Příprava na smažení hranolků, podle receptu z BELGIE:
 
Právě dnes přijela domů žena s tím, že koupila hovězí lůj za neskutečných 32,- CZK/ 2 320 kg! HNED jsem nastoupil začal to krájet na malé kousky a připravovat to ke škvaření.

Naším ukazatelem o kvalitě, jsou kočky naší dcery:)))
Bylo tu a tam masíčko, které jsem odkrojil a nakonec předložil ke konzumaci Charllotce - zcela bez problémů a s radostí to zbaštila:)))
Potom se to naloží do mléka a taky v tom mléce se to bude škvařit.
VONÍ to, nesmrdí a je to zcela neutrální.

Až vyškvaříme, tak přesně podle technologie, co jsme vám tady uvedl to v malém friťáčku uděláme a výsledek vám sdělím:)))
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

cocot   
28.09.2018 09:20
Bydliště: Muslimice - North Bohemia
1419 84 1304 
Ráno raníčko panna vstala a k plotýnce utíkala:)))
 
Jak jsem slíbil, HNED ráno jsem letěl ke sporáku, kde večer po vysmažení byl hrnec s výsledným produktem a k tomu ještě škvarky z těch 2.3 kila loje.

Na povel " Ke strojům" se jede na farmu, zkontrolovat RR /rychlou rotu - sršně/, jak padaj jablka a další věci ve skleníku, kde jsou vysazeny 3 druhy salátů /já mezi nimi nejsem :)))/ a po návratu domů to bude "za kopeček" - tedy Dresden:)))

Tak snad dnes večer nastane hodina SIRAHEL a hranolky budou skákat do friťáčku a dělat svoji povinnost, brát teplo ze sádla a jít dohněda, jako kožich medvěda:)))
OZVU SE!!!
 
Přílohy jsou dostupné pouze pro přihlášené uživatele     |     Přihlásit     |     Registrovat 
 


(Dostupné jen pro přihlášené uživatele)
 


(Dostupné jen pro přihlášené uživatele)
 


(Dostupné jen pro přihlášené uživatele) 
 
Obrázky není povoleno jakkoli šířit bez souhlasu jejich autora, a to ani v jakékoli upravené formě
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

cocot   
01.10.2018 10:48
Bydliště: Muslimice - North Bohemia
1419 84 1304 
Nevím, jak vy, ale my jsme v "rejži" :)))
 
Posílám návod na nákup v Dresden v obchodě SAIGON, kde jsou skvosty na náš jídelní stůl! Lze nakoupit spoustu věcí, které u nás nelze, nebo se to prodává jen mezi Vietnamskou komunitou:)))

Ty dva pytle rýže kus/200,- CZK nemají chybu a kdybych zcela náhodou propadl do nějaké "rejže" diety, tak ji mohu držet proklatě dlouho:)))

Mimo jiné mají tam čerstvé svazky Pak Choi, koriandru, petržele a dalších zelenýchpříloh a mají asi spojení na leťiště, kam ji to denně lítá z "domova", jinak si to čerstvost neumím představit:)))
 
Přílohy jsou dostupné pouze pro přihlášené uživatele     |     Přihlásit     |     Registrovat 
 


(Dostupné jen pro přihlášené uživatele) 
 
Obrázky není povoleno jakkoli šířit bez souhlasu jejich autora, a to ani v jakékoli upravené formě
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

cocot   
01.10.2018 15:18
Bydliště: Muslimice - North Bohemia
1419 84 1304 
Poslední nápad na výrobu SUPER hranolků:)))
 
Máme doma od TEFALu tvz "točák", který se chlubil tím, že stačí lžíce oleje a VŠE se dá usmažit bez většího množství tuku! ANO, "točák", jak mu říkáme to umí, tak proč by neuměl udělat belgické hranolky, kam dáme jen lžíci hovězího loje a použijeme technologii "točení" v ofuku horkým vzduchem?!

Jen tak mimochodem, pokud ho máte doma, tak spoustu receptů najdete na You Tubu a jde na tom dokonce dělat věci typu zabalenýho masa, jako jsou ptáčci, čínské závitky a další výmysly skutečně mlsných lidí :)))

Na výsledek jsme sám zvědav, protože je to myšlenka SUPER, ale taky zda ten výsledek bude stejný:))) TUTY dám vědět...
 
Přílohy jsou dostupné pouze pro přihlášené uživatele     |     Přihlásit     |     Registrovat 
 


(Dostupné jen pro přihlášené uživatele) 
 
Obrázky není povoleno jakkoli šířit bez souhlasu jejich autora, a to ani v jakékoli upravené formě
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

cocot   
02.10.2018 07:05
Bydliště: Muslimice - North Bohemia
1419 84 1304 
Hranolky v hrnci TEFAL - slíbené hlášení:)
 
Včera došlo na výrobu hranolků v "točáku" s tím, že byla použita jen 1 lžíce hovězího loje. Výsledek byl VELMI překvapující, NIC nesmrdělo, jako s olejem, povrch byl křupavý a vnitřek nenacucaný olejem, jak bývá zvykem! Hranolky byly z farmy, takže nemohu sloužit, jaká kategorie - zda A-B-C-nebo D...

Namáčely jsme si je do Holandské majonézy, kečupu, Sriracha majonézy, Sweet and Chilli sauce, Remulády a ve všech druzích omáček, skutečně byly vynikající chuťi, ani prsty rukou jsme neměli mastné a byly lahůdkové!
Mohu jen vřele doporučit!!!!

Námaha s krájení a smažením hovězího loje stála za to, nemluvě o tom, že z toho loje se dáváme na cestu výroby krémů s použitím bylinek:)))
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

cocot   
03.10.2018 12:07
Bydliště: Muslimice - North Bohemia
1419 84 1304 
Recepty na krásně barevné rolády:)))
 
Mám pro vás dvě zprávy - jako obvykle:)))
Jednu dobrou -
tou je recept na SUPER barevnou roládu a tu
druhou - není to v češtině, ale anglicky, ale Google to umí do češťiny:)))

https://jeannietay.wordpress.com/2018/04/22/hurricane-swissroll/
 
Přílohy jsou dostupné pouze pro přihlášené uživatele     |     Přihlásit     |     Registrovat 
 


(Dostupné jen pro přihlášené uživatele)
 


(Dostupné jen pro přihlášené uživatele)
 


(Dostupné jen pro přihlášené uživatele)
 


(Dostupné jen pro přihlášené uživatele)
 


(Dostupné jen pro přihlášené uživatele)
 


(Dostupné jen pro přihlášené uživatele) 
 
Obrázky není povoleno jakkoli šířit bez souhlasu jejich autora, a to ani v jakékoli upravené formě
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

cocot   
09.10.2018 09:43
Bydliště: Muslimice - North Bohemia
1419 84 1304 
Ještě něco o hranolcích:)
 
DOBŘE si to přečtěte,
https://ekonomika.idnes.cz/hranolky-z-fastfoodu-kvalita-test-mastne-slane-fre-/test.aspx?c=A181002_090602_test_jan
 
Přílohy jsou dostupné pouze pro přihlášené uživatele     |     Přihlásit     |     Registrovat 
 


(Dostupné jen pro přihlášené uživatele)
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

cocot   
10.10.2018 21:38
Bydliště: Muslimice - North Bohemia
1419 84 1304 
MAKRO - dnes jsem hledal u nich nějaké pití...našel jsem toto...
 
Protože je to nějak popletené, našel jsem v místě, kde je pití, taky krásné 3 inspirace na kombinaci pro výrobu marmelád a jamů:)

Jenže MUSEL jsem to ofotit celé, aby na konci byla vidět ta cena, která mě doslova "zlomila", jak štangli u praporu za silnýho větru:)
Myslíte si, že cena za jeden produkt je normální?!
Kuk na váhu - je to kolem 280 gramů, tedy necelých 30 dkg, ano ta chuť může být kouzelná, ale to "kouzlo" je podle mně MOC drahé:)))

Podle toho by moje žena ty svoje výrobky musela prodávat za takovej balík, že by to i tomu "bohatýmu" hořklo v tlamě :)))

Píšu to ale hlavně proto, že jako inspirace pro kombinaci vlastní produkce na domácí použití je to dobrá:)))
 
Přílohy jsou dostupné pouze pro přihlášené uživatele     |     Přihlásit     |     Registrovat 
 


(Dostupné jen pro přihlášené uživatele)
 


(Dostupné jen pro přihlášené uživatele)
 


(Dostupné jen pro přihlášené uživatele) 
 
Obrázky není povoleno jakkoli šířit bez souhlasu jejich autora, a to ani v jakékoli upravené formě
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

martin11    Schval. r.
20.10.2018 19:30
Bydliště: ...v garáži s Trabantem P 50 R
6832 109 3636 
...zázvorové bonbony proti kašli a únavě...jen 3 ingredience
velmi jednoduchá výroba

https://video.aktualne.cz/jak-na-to/zazvorove-bonbony-proti-kasli/r~e2c85bbad37b11e88782ac1f6b220ee8/?utm_source=atlasHP&utm_medium=videobox&utm_content=recombee1&utm_term=position-1&utm_campaign=Video
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

Poota   
20.10.2018 20:31
Bydliště: Praha
9088 603 7592 
  martin11 napsal(a):    ...zázvorové bonbony ...

Zázvor je vynikající, ale mnohem silnější než jeho vlastní působení je jeho působení synergické - to znamená, že i zněkolikanásobuje působení jiných bylin a také běžných léků, což může být někdy docela vítané.
Ovšem na druhou stranu může velice snadno dojít i k předávkování - osobně mám zkušenost s předávkováním Digoxinem, které vzniklo kombinací jedné tablety Digoxinu (spolehlivě bezpečná dávka!!) a jednoho jediného zázvorového bonbonu.

Takže na podobné kombinace si dávejte pozor a raději jim předcházejte.
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

cocot   
21.10.2018 22:47
Bydliště: Muslimice - North Bohemia
1419 84 1304 
BIGOŠ - recept jsme si trochu upravili a byla to senzace!!!
 
Bigoš,

je to polské národní jídlo a protože jsme v kolotoči oslav, narozenin, svátků a dalších událostí, vymysleli jsme něco zase "jiného", abysme se tolik neopakovali.
V linku jsou repty z vyhledávače, ale po jeho uvaření a několika denním uležením, jsme zjistili, že to není ono?!

Zdálo se nám to suché a bez omáčky, nebo polévky něco na způsob německého "eintopf":))) Tak jsme k tomu "doladili svou omáčku v podobě husté polévkové šťávy a to byla potom PALBA:))) Skutečně to dostalo výraznou šťavnatost a ta vůně a chuť tolika druhů masa v jednom spolu s kysaným zelím, začaly dělat svou "povinnost" :)))

Víte, jen jsem se zamyslel, jak by se na to tvářili mí známí Angličani, který vohrnují rypák nad skoro vším, pokud to nejsou fish and chips, steak, nebo beefsteak a chips, nebo ty jejich pro nás pekelné kombinace:))) Kysané zelí, pro ně totál nezájem a knedlo-vepřo-zelo - je li cítit tím kysaným zelím, tak to odsunou a raději hlady umřou:)))

Doslova vyprošťovák a velmi dobře sytící produkt, který moc lidí nezná a taky není používán?! Dělali jsme to v BABY BOXU, který si stále myslím pracuje na principu "rýžovárku", tedy podle váhy obsahu do něj vloženým, si sám určí dobu vaření, dušení, nebo pečení a potom po dokončení, se sám vypne, ale zůstane v udržovací teplotě 12 hodin, což je VELMI dobře pro "dozrání při pomalém vaření a doladění chuťí, včetně měkkosti obsahu:)))

Vřele doporučuji a skutečně je to na téma " co dům dal", jen ta základní technologie se MUSÍ respektovat. Ta spočívá v tom, jak jdou za sebou přidávané ingredience:)))

Dobrou chuť!!!

https://www.google.com/search?client=ubuntu&channel=fs&q=bigo%C5%A1+recept&ie=utf-8&oe=utf-8
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

cocot   
25.10.2018 11:13
Bydliště: Muslimice - North Bohemia
1419 84 1304 
KACHNA - právě jsem ji strčil do trouby :)))
 
Kachna,
dovnitř jablka na "cestu", potom pokmínovat a posolit!
Dal jsem ji do TAJINE /tažinu/, přiklopil deklem a hrr do trouby:)))

Právě jsem ji dal na "ozdravnej" pobyt na 90 stupňů na 6 - 8 hodin a do břicha dostala nějaké jablko na "cestu" :)))
A pak že nejsem lidumil:)))

Horní a dolní ohřev, dát na 90 stupňů a když je 10 hodin dopoledne, tak v 18 hod zasedáme k výborné kachničce, kdy maso samo padá od kosti a já skáču radostí:)))

DOBROU CHUŤ!
 
Přílohy jsou dostupné pouze pro přihlášené uživatele     |     Přihlásit     |     Registrovat 
 


(Dostupné jen pro přihlášené uživatele)
 


(Dostupné jen pro přihlášené uživatele) 
 
Obrázky není povoleno jakkoli šířit bez souhlasu jejich autora, a to ani v jakékoli upravené formě
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

cocot   
25.10.2018 21:10
Bydliště: Muslimice - North Bohemia
1419 84 1304 
  cocot napsal(a):    Kachna, dovnitř jablka na "cestu", potom pokmínovat a posolit! Dal jsem ji do TAJINE /tažinu/, přiklopil deklem a hrr do trouby:))) Právě jsem ji dal na "ozdravnej" pobyt na 90 stupňů...

Po 8 hodinách pomalého pečení, jsem odklopil víko TAJINE / tažinu/, zvýšil teplotu na 200 stupňů a nechal to tak ještě 30 minut odklopené péct
" na kůrčičku" :)))

Výsledek byl excelentní a to v tom smyslu, že barva mě natolik uchvátila, že jsem to zapomněl vyfotit a s radostí jsme si to naložili po porcích na talíř, k tomu dva druhy zelí /bílé a červené/ spolu s bramborovým knedlíčkem a labužnicky jsme se dali do jídla:)))

Kůrčička tvrdá do křupava, ale to maso nevysušené, nacucané šťávou z jablek uvnitř a masíčko samo padalo od kosti!
Pokud se sami do toho pustíte, budete VELMI překvapeni, ale to pomalé pečení za to skutečně stojí:)))
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

cocot   
29.10.2018 10:36
Bydliště: Muslimice - North Bohemia
1419 84 1304 
Nakládaný česnek s chilli papričkami - výborná podpora imunitního systému:)
 
První foto je z receptu...
Druhé foto je už náš domácí výrobek :)))
Třetí foto - naše požité Biskupské čepičky :)))
 
Přílohy jsou dostupné pouze pro přihlášené uživatele     |     Přihlásit     |     Registrovat 
 


(Dostupné jen pro přihlášené uživatele)
 


(Dostupné jen pro přihlášené uživatele)
 


(Dostupné jen pro přihlášené uživatele)
 


(Dostupné jen pro přihlášené uživatele) 
 
Obrázky není povoleno jakkoli šířit bez souhlasu jejich autora, a to ani v jakékoli upravené formě
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

martin11    Schval. r.
29.10.2018 18:39
Bydliště: ...v garáži s Trabantem P 50 R
6832 109 3636 
  cocot napsal(a):    První foto je z receptu... Druhé foto je už náš domácí výrobek :))) Třetí foto - naše požité Biskupské čepičky :)))

... ... ...fotky jsou hezké...napiš co tam dáváš...česnek je jasnej...a návod na lák....
 
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasy Označit příspěvek Zarážka - Až sem mám přečtenoCitovat a odpovědět

  Str.: 1, 2, 3, 4, 5  

Psát příspěvky můžete po přihlášení

 
Omforum.cz   |   Nápověda   |   Pravidla fóra   |   Podpořte chod fóra   |   Vytvořil: 2015-2024 Adam Benda
 
 
CC BY-NC-ND 3.0 CZ
Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 3.0 Česká republika License