Zelné placky - á ĺa bramborák - chuťovka! Zelné placky à la bramborák
Hodnocení:
(21)
DOBA PŘÍPRAVY
15 minut
DOBA VAŘEN...
cocot 20.09.2018 12:13 Bydliště: Muslimice - North Bohemia
1419
84
1304
STOLLEN dne 20.9.2018
Jak všichni VELMI dobře víte, Štoly se dělají a prodávají max do prosince a to 20ho!!! Potom až další rok.
Já jsem si jednu schoval s tím, že letos mám 70 narozeniny a v den "D" ji vybalím a sníme ji...
Jak se ale obvykle stává, já na to ve víru událostí zapomněl a až dnes jsem ji objevil schovanou na "patřičném" místě:)))
Už včera večer jsem to nahlásil mým děvám s tím, že ráno k snídani jdeme do toho...
ANI jedna neprojevila zájem s tím, že není možné, aby to bylo ještě po té době k jídlu.
POUZE jsem věřil jedné gestapačce, která mi řekla, že ve tmě a né na slunci to vydrží v klidu i rok!
Rok to není, ale já to načal a jsem s kvalitou VELMI spokojen, i když trochu vody se muselo odpařit, ale NIC nebrání v tom, v pohodě a labužnicky ji sežrat:)))
ANO, je to skutečně VELMI kvalitní a bez problémů to jím a jen si mlaskám :)))
martin11 napsal(a):..vývar z kostí...
https://zena.aktualne.cz/zivotni-styl/vyvar-z-kosti-ucinky-a...
Odborníci na zdravou výživu doporučují přidat podle velikosti hrnce 1-2 pol. lžíce octa.
Tím se vyvaří víc užitečných látek.
0
4
cocot 25.09.2018 16:44 Bydliště: Muslimice - North Bohemia
1419
84
1304
HRANOLKY jsou doménou BELGIE.
Při naší poslední cestě do NL, jsme si tam dali pravé belgické hranolky. Proto víme o tom, že na trajektech je také dělají podle technologie z Belgie, tam jsou tam VELMI žádané, ale jejich cena je trochu mimo naši "mísu"!
Proto jsem si našel české povídání na toto téma a myslím si, vás to bude taky zajímat s tím, že si to doma uděláte podle návodu, které jsou v článcích uvedeny. Prodávají se NL, jak právě ten "olej" na smažení, což je v podstatě hovězí tuk, ale taky ta majonéza, aby to bylo alespoň v základu se vším všudy:)))
U nás jen mohu nesměle doporučit, že ten tuk mívají v MAKRU, ale POUZE velký balení pro velkovýrobce, pokud to mají zájem mít dobré a kvalitní:))) Jinak jsem to nikde volně neviděl, snad PRAHA by mohla mít něco, ale kde a za kolik nemohu sloužit:)))
Ale jak píšou, je taky dobré sádlo a dodržet ten postup včetně těch teplot.
Že bych si doma škvařil hovězí lůj, tak to asi né, smrdí to!
Obrázky není povoleno jakkoli šířit bez souhlasu jejich autora, a to ani v jakékoli upravené formě
0
1
cocot 25.09.2018 17:11 Bydliště: Muslimice - North Bohemia
1419
84
1304
RECEPT na odkyselení, ale i najezení.
Říkám tomu "alpská trojkombinace", kde jsem měl možnost na sobě si ověřit, jak to funguje a jak je to jednoduché.
Stačí vám k tomu jedna brambora, jedna mrkev a jedno jablko. Velikost si určete sami, ale jsem si jist, že ani střední velikost asi celou nesníte:)))
Nepřipravovat do zásoby!!! Udělat a sníst!!!
Pečlivě umejte a nastrouhejte dle vlastního uvážení, zda chcete více kousat, tak nahrubo, nebo máte li zuby "veverčáky", tak na jemno.
VŠE smíchejte a dejte se do jídla, které vám bude chutnat, ale brzy ucítíte, jak jste plní! Nevěřil bych, ale to je má zkušenost. NIC neschovávejte a snězte to najednou, kvůli oxidaci...
0
4
cocot 27.09.2018 19:14 Bydliště: Muslimice - North Bohemia
1419
84
1304
Příprava na smažení hranolků, podle receptu z BELGIE:
Právě dnes přijela domů žena s tím, že koupila hovězí lůj za neskutečných 32,- CZK/ 2 320 kg! HNED jsem nastoupil začal to krájet na malé kousky a připravovat to ke škvaření.
Naším ukazatelem o kvalitě, jsou kočky naší dcery:)))
Bylo tu a tam masíčko, které jsem odkrojil a nakonec předložil ke konzumaci Charllotce - zcela bez problémů a s radostí to zbaštila:)))
Potom se to naloží do mléka a taky v tom mléce se to bude škvařit.
VONÍ to, nesmrdí a je to zcela neutrální.
Až vyškvaříme, tak přesně podle technologie, co jsme vám tady uvedl to v malém friťáčku uděláme a výsledek vám sdělím:)))
0
1
cocot 28.09.2018 09:20 Bydliště: Muslimice - North Bohemia
1419
84
1304
Ráno raníčko panna vstala a k plotýnce utíkala:)))
Jak jsem slíbil, HNED ráno jsem letěl ke sporáku, kde večer po vysmažení byl hrnec s výsledným produktem a k tomu ještě škvarky z těch 2.3 kila loje.
Na povel " Ke strojům" se jede na farmu, zkontrolovat RR /rychlou rotu - sršně/, jak padaj jablka a další věci ve skleníku, kde jsou vysazeny 3 druhy salátů /já mezi nimi nejsem :)))/ a po návratu domů to bude "za kopeček" - tedy Dresden:)))
Tak snad dnes večer nastane hodina SIRAHEL a hranolky budou skákat do friťáčku a dělat svoji povinnost, brát teplo ze sádla a jít dohněda, jako kožich medvěda:)))
OZVU SE!!!
Obrázky není povoleno jakkoli šířit bez souhlasu jejich autora, a to ani v jakékoli upravené formě
0
1
cocot 01.10.2018 10:48 Bydliště: Muslimice - North Bohemia
1419
84
1304
Nevím, jak vy, ale my jsme v "rejži" :)))
Posílám návod na nákup v Dresden v obchodě SAIGON, kde jsou skvosty na náš jídelní stůl! Lze nakoupit spoustu věcí, které u nás nelze, nebo se to prodává jen mezi Vietnamskou komunitou:)))
Ty dva pytle rýže kus/200,- CZK nemají chybu a kdybych zcela náhodou propadl do nějaké "rejže" diety, tak ji mohu držet proklatě dlouho:)))
Mimo jiné mají tam čerstvé svazky Pak Choi, koriandru, petržele a dalších zelenýchpříloh a mají asi spojení na leťiště, kam ji to denně lítá z "domova", jinak si to čerstvost neumím představit:)))
Obrázky není povoleno jakkoli šířit bez souhlasu jejich autora, a to ani v jakékoli upravené formě
0
1
cocot 01.10.2018 15:18 Bydliště: Muslimice - North Bohemia
1419
84
1304
Poslední nápad na výrobu SUPER hranolků:)))
Máme doma od TEFALu tvz "točák", který se chlubil tím, že stačí lžíce oleje a VŠE se dá usmažit bez většího množství tuku! ANO, "točák", jak mu říkáme to umí, tak proč by neuměl udělat belgické hranolky, kam dáme jen lžíci hovězího loje a použijeme technologii "točení" v ofuku horkým vzduchem?!
Jen tak mimochodem, pokud ho máte doma, tak spoustu receptů najdete na You Tubu a jde na tom dokonce dělat věci typu zabalenýho masa, jako jsou ptáčci, čínské závitky a další výmysly skutečně mlsných lidí :)))
Na výsledek jsme sám zvědav, protože je to myšlenka SUPER, ale taky zda ten výsledek bude stejný:))) TUTY dám vědět...
Obrázky není povoleno jakkoli šířit bez souhlasu jejich autora, a to ani v jakékoli upravené formě
0
0
cocot 02.10.2018 07:05 Bydliště: Muslimice - North Bohemia
1419
84
1304
Hranolky v hrnci TEFAL - slíbené hlášení:)
Včera došlo na výrobu hranolků v "točáku" s tím, že byla použita jen 1 lžíce hovězího loje. Výsledek byl VELMI překvapující, NIC nesmrdělo, jako s olejem, povrch byl křupavý a vnitřek nenacucaný olejem, jak bývá zvykem! Hranolky byly z farmy, takže nemohu sloužit, jaká kategorie - zda A-B-C-nebo D...
Namáčely jsme si je do Holandské majonézy, kečupu, Sriracha majonézy, Sweet and Chilli sauce, Remulády a ve všech druzích omáček, skutečně byly vynikající chuťi, ani prsty rukou jsme neměli mastné a byly lahůdkové!
Mohu jen vřele doporučit!!!!
Námaha s krájení a smažením hovězího loje stála za to, nemluvě o tom, že z toho loje se dáváme na cestu výroby krémů s použitím bylinek:)))
0
3
cocot 03.10.2018 12:07 Bydliště: Muslimice - North Bohemia
1419
84
1304
Recepty na krásně barevné rolády:)))
Mám pro vás dvě zprávy - jako obvykle:)))
Jednu dobrou -
tou je recept na SUPER barevnou roládu a tu
druhou - není to v češtině, ale anglicky, ale Google to umí do češťiny:)))
cocot 10.10.2018 21:38 Bydliště: Muslimice - North Bohemia
1419
84
1304
MAKRO - dnes jsem hledal u nich nějaké pití...našel jsem toto...
Protože je to nějak popletené, našel jsem v místě, kde je pití, taky krásné 3 inspirace na kombinaci pro výrobu marmelád a jamů:)
Jenže MUSEL jsem to ofotit celé, aby na konci byla vidět ta cena, která mě doslova "zlomila", jak štangli u praporu za silnýho větru:)
Myslíte si, že cena za jeden produkt je normální?!
Kuk na váhu - je to kolem 280 gramů, tedy necelých 30 dkg, ano ta chuť může být kouzelná, ale to "kouzlo" je podle mně MOC drahé:)))
Podle toho by moje žena ty svoje výrobky musela prodávat za takovej balík, že by to i tomu "bohatýmu" hořklo v tlamě :)))
Píšu to ale hlavně proto, že jako inspirace pro kombinaci vlastní produkce na domácí použití je to dobrá:)))
Zázvor je vynikající, ale mnohem silnější než jeho vlastní působení je jeho působení synergické - to znamená, že i zněkolikanásobuje působení jiných bylin a také běžných léků, což může být někdy docela vítané.
Ovšem na druhou stranu může velice snadno dojít i k předávkování - osobně mám zkušenost s předávkováním Digoxinem, které vzniklo kombinací jedné tablety Digoxinu (spolehlivě bezpečná dávka!!) a jednoho jediného zázvorového bonbonu.
Takže na podobné kombinace si dávejte pozor a raději jim předcházejte.
0
4
cocot 21.10.2018 22:47 Bydliště: Muslimice - North Bohemia
1419
84
1304
BIGOŠ - recept jsme si trochu upravili a byla to senzace!!!
Bigoš,
je to polské národní jídlo a protože jsme v kolotoči oslav, narozenin, svátků a dalších událostí, vymysleli jsme něco zase "jiného", abysme se tolik neopakovali.
V linku jsou repty z vyhledávače, ale po jeho uvaření a několika denním uležením, jsme zjistili, že to není ono?!
Zdálo se nám to suché a bez omáčky, nebo polévky něco na způsob německého "eintopf":))) Tak jsme k tomu "doladili svou omáčku v podobě husté polévkové šťávy a to byla potom PALBA:))) Skutečně to dostalo výraznou šťavnatost a ta vůně a chuť tolika druhů masa v jednom spolu s kysaným zelím, začaly dělat svou "povinnost" :)))
Víte, jen jsem se zamyslel, jak by se na to tvářili mí známí Angličani, který vohrnují rypák nad skoro vším, pokud to nejsou fish and chips, steak, nebo beefsteak a chips, nebo ty jejich pro nás pekelné kombinace:))) Kysané zelí, pro ně totál nezájem a knedlo-vepřo-zelo - je li cítit tím kysaným zelím, tak to odsunou a raději hlady umřou:)))
Doslova vyprošťovák a velmi dobře sytící produkt, který moc lidí nezná a taky není používán?! Dělali jsme to v BABY BOXU, který si stále myslím pracuje na principu "rýžovárku", tedy podle váhy obsahu do něj vloženým, si sám určí dobu vaření, dušení, nebo pečení a potom po dokončení, se sám vypne, ale zůstane v udržovací teplotě 12 hodin, což je VELMI dobře pro "dozrání při pomalém vaření a doladění chuťí, včetně měkkosti obsahu:)))
Vřele doporučuji a skutečně je to na téma " co dům dal", jen ta základní technologie se MUSÍ respektovat. Ta spočívá v tom, jak jdou za sebou přidávané ingredience:)))
cocot 25.10.2018 11:13 Bydliště: Muslimice - North Bohemia
1419
84
1304
KACHNA - právě jsem ji strčil do trouby :)))
Kachna,
dovnitř jablka na "cestu", potom pokmínovat a posolit!
Dal jsem ji do TAJINE /tažinu/, přiklopil deklem a hrr do trouby:)))
Právě jsem ji dal na "ozdravnej" pobyt na 90 stupňů na 6 - 8 hodin a do břicha dostala nějaké jablko na "cestu" :)))
A pak že nejsem lidumil:)))
Horní a dolní ohřev, dát na 90 stupňů a když je 10 hodin dopoledne, tak v 18 hod zasedáme k výborné kachničce, kdy maso samo padá od kosti a já skáču radostí:)))
Obrázky není povoleno jakkoli šířit bez souhlasu jejich autora, a to ani v jakékoli upravené formě
0
1
cocot 25.10.2018 21:10 Bydliště: Muslimice - North Bohemia
1419
84
1304
cocot napsal(a):Kachna,
dovnitř jablka na "cestu", potom pokmínovat a posolit!
Dal jsem ji do TAJINE /tažinu/, přiklopil deklem a hrr do trouby:)))
Právě jsem ji dal na "ozdravnej" pobyt na 90 stupňů...
Po 8 hodinách pomalého pečení, jsem odklopil víko TAJINE / tažinu/, zvýšil teplotu na 200 stupňů a nechal to tak ještě 30 minut odklopené péct
" na kůrčičku" :)))
Výsledek byl excelentní a to v tom smyslu, že barva mě natolik uchvátila, že jsem to zapomněl vyfotit a s radostí jsme si to naložili po porcích na talíř, k tomu dva druhy zelí /bílé a červené/ spolu s bramborovým knedlíčkem a labužnicky jsme se dali do jídla:)))
Kůrčička tvrdá do křupava, ale to maso nevysušené, nacucané šťávou z jablek uvnitř a masíčko samo padalo od kosti!
Pokud se sami do toho pustíte, budete VELMI překvapeni, ale to pomalé pečení za to skutečně stojí:)))
0
1
cocot 29.10.2018 10:36 Bydliště: Muslimice - North Bohemia
1419
84
1304
Nakládaný česnek s chilli papričkami - výborná podpora imunitního systému:)
První foto je z receptu...
Druhé foto je už náš domácí výrobek :)))
Třetí foto - naše požité Biskupské čepičky :)))