Hlavní přehled   |   Info a nápověda Přihlásit   |   Registrovat
 
 
Příspěvek umístěný v tematickém vlákně:    Domácí kvašení a pálení   (str. 3)
 
kutil    Uživatel podléhá schvalovacímu režimu
11.09.2017 09:25
Bydliště: Prostějov
148 38 243 
  milda napsal(a):    Dobrý nápad! Ty kvasinky jsi množil v nějakým ovocným moštu? Becherovku kromě ořechovky jsem taky dělal. Mám recept ze Stomaranu. To by mělo být jednodušší i když asi podobný. Dám to sem, je tam několik likérů na víc způsob

Ty kvasinky se množí postupně. Základ je cukr ve vodě + jakékoliv živiny.
Tak začínám na 1 lt vody+3 pl cukru a hrst pšeničního šrotu co seberu slépkám ...jinak jakékoliv ovoce, mošt apod.
přidám ty vinné kvasinky 2-3 gramy? sáček už nemám.
Do druhého dne to pěkně nakyne, tak přidám další litr vody s cukrem, šrot už ne a zase nechám v teple a tak to postupně dotáhnu na 5 lt. Postup není dogma, výsledkem je 5 lt. zakalené kvasící vody s pěnou. (z cukrem se to taky nesmí přehnat- cca max těch 20% cukernatosti).
No a Stomaran sem taky zkoušel, není to ono, něco temu chybí, ta bylinka se chce pít.
Akorát sem asi měl čerstvou zeměžluč, je to dost hořký
Tož ať se daří
H.v.
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasyOznačit příspěvek
  Přejít na příspěvek do vlákna      

 
 
Omforum.cz   |   Nápověda   |   Pravidla fóra   |   Podpořte chod fóra   |   Vytvořil: 2015-2024 Adam Benda
 
 
CC BY-NC-ND 3.0 CZ
Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 3.0 Česká republika License