| kutil 11.09.2017 09:25 Bydliště: Prostějov
|
| milda napsal(a): Dobrý nápad!
Ty kvasinky jsi množil v nějakým ovocným moštu?
Becherovku kromě ořechovky jsem taky dělal. Mám recept ze Stomaranu. To by mělo být jednodušší i když asi podobný. Dám to sem, je tam několik likérů na víc způsob |
Ty kvasinky se množí postupně. Základ je cukr ve vodě + jakékoliv živiny.
Tak začínám na 1 lt vody+3 pl cukru a hrst pšeničního šrotu co seberu slépkám ...jinak jakékoliv ovoce, mošt apod.
přidám ty vinné kvasinky 2-3 gramy? sáček už nemám.
Do druhého dne to pěkně nakyne, tak přidám další litr vody s cukrem, šrot už ne a zase nechám v teple a tak to postupně dotáhnu na 5 lt. Postup není dogma, výsledkem je 5 lt. zakalené kvasící vody s pěnou. (z cukrem se to taky nesmí přehnat- cca max těch 20% cukernatosti).
No a Stomaran sem taky zkoušel, není to ono, něco temu chybí, ta bylinka se chce pít.
Akorát sem asi měl čerstvou zeměžluč, je to dost hořký
Tož ať se daří
H.v. |
|