Hlavní přehled   |   Info a nápověda Přihlásit   |   Registrovat
 
 
Příspěvek umístěný v tematickém vlákně:    Domácí kvašení a pálení   (str. 4)
 
farkas   
15.10.2017 19:08
Bydliště: Střední Čechy
2929 344 3995 
Postup, poměr vody, cukru i ovocné složky je po 40 letech výroby vína z černého rybízu docela rutinka. Uměla jsem silná, jiskřivě průzračná vína s přírodní chutí i vůní.
Chybu jsem teď 2x hledala v tekutých kvasinkách, ale když nezafungovaly ani 72 hodin rozkvašené v přírodní ovocné šťáve a živné soli, je to fakt divné.
Něco podobného se mi stalo před cca 20 lety s hruškami a jeřabinami, ale tenkrát jsem použila nebělený řepný cukr. Víno byla husté a sladké, alkoholu logicky minimum a všechny kvasinky mrtvé. Teď se mi to děje s cukrem bílým.
Kolem nás je kvasinek a plísní víc, než kdykoliv před tím a co má kvasit, nekvasí.
Divná doba.
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasyOznačit příspěvek
  Přejít na příspěvek do vlákna      

 
 
Omforum.cz   |   Nápověda   |   Pravidla fóra   |   Podpořte chod fóra   |   Vytvořil: 2015-2024 Adam Benda
 
 
CC BY-NC-ND 3.0 CZ
Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 3.0 Česká republika License