| farkas 15.10.2017 19:08 Bydliště: Střední Čechy
|
| Postup, poměr vody, cukru i ovocné složky je po 40 letech výroby vína z černého rybízu docela rutinka. Uměla jsem silná, jiskřivě průzračná vína s přírodní chutí i vůní.
Chybu jsem teď 2x hledala v tekutých kvasinkách, ale když nezafungovaly ani 72 hodin rozkvašené v přírodní ovocné šťáve a živné soli, je to fakt divné.
Něco podobného se mi stalo před cca 20 lety s hruškami a jeřabinami, ale tenkrát jsem použila nebělený řepný cukr. Víno byla husté a sladké, alkoholu logicky minimum a všechny kvasinky mrtvé. Teď se mi to děje s cukrem bílým.
Kolem nás je kvasinek a plísní víc, než kdykoliv před tím a co má kvasit, nekvasí.
Divná doba. |
|