Hlavní přehled   |   Info a nápověda Přihlásit   |   Registrovat
 
 
Příspěvek umístěný v tematickém vlákně:    Domácí kvašení a pálení   (str. 4)
 
Poota   
21.10.2017 11:54
Bydliště: Praha
9088 603 7590 
  Adam napsal(a):    ... pro vytvoření 1% alkoholu v 1 litru kvasu spotřebují kvasinky zhruba 17 gramů cukru.

To celkem i odpovídá praxi.

Když to převedu z procent na objem, tak na litr čistého lihu je potřeba 1,7 kilogramu cukru, čili z jednoho kilogramu cukru dostaneme 590 ccm lihu.
Píšu sice lihu, ale jedná se o směs lihu s nižšími i vyššími alkoholy, které se jako "hlava" a "ocas" odstraňují - podle toho kolik jich je dostáváme ve výsledku jeden litr 40% až 50%ního pití, tedy v případě že se nám v kvasu podaří přeměnit opravdu všechen cukr na alkohol.
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasyOznačit příspěvek
  Přejít na příspěvek do vlákna      

 
 
Omforum.cz   |   Nápověda   |   Pravidla fóra   |   Podpořte chod fóra   |   Vytvořil: 2015-2024 Adam Benda
 
 
CC BY-NC-ND 3.0 CZ
Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 3.0 Česká republika License