Hlavní přehled   |   Info a nápověda Přihlásit   |   Registrovat
 
 
Příspěvek umístěný v tematickém vlákně:    Maximum zdraví a dlouhověkost   (str. 10)
 
Adam   
05.04.2018 10:21
Bydliště: Praha
5794 563 5843 
Zácpa a podobně nevhodná konzistence stolice
 
Opakující se zácpa, nebo mazlavá konzistence, která následně ulpívá na stěnách mísy, to jsou problémy, které většinou vnímáme jen jako něco diskomfortního. Ve skutečnosti však taková stolice výrazně zvyšuje výskyt zánětů a rakoviny v tlustém střevě.

Prevence zabírá velmi individuálně. Někomu stačí pít dost vhodných tekutin, jíst alespoň trochu zeleniny a potravin bohatých na vlákninu a alespoň se trochu hýbat a někdo jiný toto všechno dodržuje, ale s problematickou stolicí hne jen velmi málo.

Níže uvedený článek zmiňuje úkony, které mohou pomoci a přitom nebývají až tolik známé. A zároveň se jedná o tipy, které pro tělo zřejmě nepředstavují žádnou stinnou stránku.


Švestky
Čerstvé i sušené švestky jsou přírodním prostředkem proti zácpě. Plody mají hodně vlákniny a pročišťují trávicí systém. Kromě toho obsahují minerály – draslík, fosfor, vápník, sodík, mangan, selen, bór a železo. Také se pyšní řádkou vitamínů (B, C, E, A).

Pektiny ve švestkách navíc zpomalují vstřebávání cukrů, tím naše tělo spaluje mnohem více tuků, což podporuje hubnutí. Ve švestkách se také nachází bór – důležitý prvek prospěšný pro stavbu kostí. Dále snižují cholesterol a příznivě ovlivňují krevní systém.

Pro zprůchodnění střev jsou vhodné také kompotové švestky. Možná jsou v naší stravě podceňované, ale mají tolik předností, že je dobré je v některé formě pravidelně zařazovat do jídelníčku.


Učit se vyhýbat stresu

Nepřejídat se
+ dodržovat pravidelnost

Sklenice vlažné vody nalačno
(už jsme tu řešili ve vláknu Voda jako lék)

Lžička olivového oleje nalačno


https://www.novinky.cz/zena/zdravi/467026-jak-pomoci-bylinek-prelstit-zacpu.html
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasyOznačit příspěvek
  Přejít na příspěvek do vlákna      

 
 
Omforum.cz   |   Nápověda   |   Pravidla fóra   |   Podpořte chod fóra   |   Vytvořil: 2015-2024 Adam Benda
 
 
CC BY-NC-ND 3.0 CZ
Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 3.0 Česká republika License