| Had 09.10.2018 18:59 Bydliště: Tam kde hřmí stihačky
|
| Podstatný je, kdy začaly vařit v hliníku. Děti a dospívající jsou na tom samozřejmě nejhůře.
Problém u hliníku je:
a) je měkký, kdo ho používal si vzpomene, že dlouho a pravidelně použiváné příbory byly "ubroušené". Kam asi ten hliník asi ztratil?
b) nebyl odolný úplně chemicky. Pomalu se rozpouštěl do jídla při vaření i skladování. Pozvolna ale rozpouštěl.
Takovou malou aferku zažily areolinie, když si nechali uzavřít pivo do hlinikových plechovek aby ušetřily váhu. Na začatku neměly plechovky vnitřní stranu s ochrannou vrstvou. To pivo se nadalo brzo pít jakou mělo chuť. Hliník se začal uvolňovat do piva. Probíhaly tam chemické reakce. |
|