| Jiřka 03.01.2019 18:26 Bydliště: Praha
|
| Poota napsal(a): Možná to opravdu ideální je ...
Pekli jsme v tom asi 4x - a naposled to bylo už ani nevím před kolika lety |
Osobně peču doma chleba v troubě, bohužel je plynová, tak člověk musí hlídat vysychávání a dávat do trouby hrnek s vodou..
Domácí pekárnu mám taky, párkrát jsem v ní pekla. Myslim, že je v upečeném trochu cítit ta ,,umělotina ''.. A víc než jeden chleba nebo pár baget-rohlíků v ní najednou neupečeš. I když teď jsou pekárny, kdy asi jo..
Jinak klidně Martine přidej do těsta polévkovou lžíci sádla, nastrouhej syrovej nebo uvařenej brambor, nakrájenou nadrobno cibuli apod..
Základ je svařená voda s octem a kmínem, po vychladnutí do toho přidej mouku, sůl, cukr, sušené droždí a ty věci, viz nahoře. To je do té pekárny. Nikdy dolu do formy jako základ nedávej suché věci, ale tekuté, jinak se Ti zadřou metly a máš po ptákách
Je moc hezký, když je po bytě cítit vůně pečícího chleba |
|