Hlavní přehled   |   Info a nápověda Přihlásit   |   Registrovat
 
 
Příspěvek umístěný v tematickém vlákně:    Recepty a tipy na vaření   (str. 3)
 
Jiřka   
03.01.2019 18:26
Bydliště: Praha
365 382 
  Poota napsal(a):    Možná to opravdu ideální je ... Pekli jsme v tom asi 4x - a naposled to bylo už ani nevím před kolika lety

Osobně peču doma chleba v troubě, bohužel je plynová, tak člověk musí hlídat vysychávání a dávat do trouby hrnek s vodou..
Domácí pekárnu mám taky, párkrát jsem v ní pekla. Myslim, že je v upečeném trochu cítit ta ,,umělotina ''.. A víc než jeden chleba nebo pár baget-rohlíků v ní najednou neupečeš. I když teď jsou pekárny, kdy asi jo..

Jinak klidně Martine přidej do těsta polévkovou lžíci sádla, nastrouhej syrovej nebo uvařenej brambor, nakrájenou nadrobno cibuli apod..

Základ je svařená voda s octem a kmínem, po vychladnutí do toho přidej mouku, sůl, cukr, sušené droždí a ty věci, viz nahoře. To je do té pekárny. Nikdy dolu do formy jako základ nedávej suché věci, ale tekuté, jinak se Ti zadřou metly a máš po ptákách

Je moc hezký, když je po bytě cítit vůně pečícího chleba
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasyOznačit příspěvek
  Přejít na příspěvek do vlákna      

 
 
Omforum.cz   |   Nápověda   |   Pravidla fóra   |   Podpořte chod fóra   |   Vytvořil: 2015-2024 Adam Benda
 
 
CC BY-NC-ND 3.0 CZ
Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 3.0 Česká republika License