Hlavní přehled   |   Info a nápověda Přihlásit   |   Registrovat
 
 
Příspěvek umístěný v tematickém vlákně:    Domácí kvašení a pálení   (str. 5)
 
cimirek   
23.04.2020 17:18
Bydliště: Střední Čechy
833 78 1045 
  Bruno napsal(a):    Speciální kvasinky jsem zvolil kvůli vyšší výtěžnosti. Zkoušel jsem nejdřív droždí, ale taky se to nerozjelo. Pak ještě kvasinky od Schimanského. Samozřejmě jsem nejdřív připravil menší množství rozkvasu. Do cukrové...

Když to máš na desinfekci a na tinktury, najdi si na youtube ruské samogončiky, jak připravují kvas. Žádnou kyselinu nedávají, pokud s ní neupravují cukr, přeměňují sacharózu na glukozu (snad jsem ty názvy nepopletl).
Jenom voda, cukr, pekařské kvasnice. Když je správný poměr voda/cukr, prokvasí veškerý cukr i bez hlubokých kvasinek a nepotřebuješ ani cukroměr.
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasyOznačit příspěvek
  Přejít na příspěvek do vlákna      

 
 
Omforum.cz   |   Nápověda   |   Pravidla fóra   |   Podpořte chod fóra   |   Vytvořil: 2015-2024 Adam Benda
 
 
CC BY-NC-ND 3.0 CZ
Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 3.0 Česká republika License