Hlavní přehled   |   Info a nápověda Přihlásit   |   Registrovat
 
 
Příspěvek umístěný v tematickém vlákně:    Domácí kvašení a pálení   (str. 5)
 
martin11    Uživatel podléhá schvalovacímu režimu
23.04.2020 18:40
Bydliště: ...v garáži s Trabantem P 50 R
6832 109 3636 
  cimirek napsal(a):    Když to máš na desinfekci a na tinktury, najdi si na youtube ruské samogončiky, jak připravují kvas. Žádnou kyselinu nedávají, pokud s ní neupravují cukr, přeměňují sacharózu na glukozu (snad jsem ty názvy nepopletl). ...

...je jedno, jestli to máš na dezinfekci vnější nebo vnitřní....proces je stejný...běžně to kvašení končí na obsahu etanolu 15% ...viz droždí, zde i méně. vodu s cukrem vařit nemusíš. Zkus droždí 24% roztok cukr/voda na 10l dej 15 dkg obilí/pšenice, ale je to jedno jestli máš oves, nebo ječmen/..a...jak to kvasíš...tedy v jaké nádobě??? ideál je od vody nebo demižon, ale určitě zátku s bublákem...
...tak to nějak zkus, kyselnu a pH bych neřešil....normální kohoutí vodu nebo ze studny
...tak přeji zdar...výsledek a postup oznam...rádi se poučíme i nezdary....potkat to může každého, i zkušeného.... zdarec martin11
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasyOznačit příspěvek
  Přejít na příspěvek do vlákna      

 
 
Omforum.cz   |   Nápověda   |   Pravidla fóra   |   Podpořte chod fóra   |   Vytvořil: 2015-2024 Adam Benda
 
 
CC BY-NC-ND 3.0 CZ
Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 3.0 Česká republika License