| martin11 23.04.2020 18:40 Bydliště: ...v garáži s Trabantem P 50 R
|
| cimirek napsal(a): Když to máš na desinfekci a na tinktury, najdi si na youtube ruské samogončiky, jak připravují kvas. Žádnou kyselinu nedávají, pokud s ní neupravují cukr, přeměňují sacharózu na glukozu (snad jsem ty názvy nepopletl). ... |
...je jedno, jestli to máš na dezinfekci vnější nebo vnitřní....proces je stejný...běžně to kvašení končí na obsahu etanolu 15% ...viz droždí, zde i méně. vodu s cukrem vařit nemusíš. Zkus droždí 24% roztok cukr/voda na 10l dej 15 dkg obilí/pšenice, ale je to jedno jestli máš oves, nebo ječmen/..a...jak to kvasíš...tedy v jaké nádobě??? ideál je od vody nebo demižon, ale určitě zátku s bublákem...
...tak to nějak zkus, kyselnu a pH bych neřešil....normální kohoutí vodu nebo ze studny
...tak přeji zdar...výsledek a postup oznam...rádi se poučíme i nezdary....potkat to může každého, i zkušeného.... zdarec martin11 |
|