| martin11 12.04.2016 10:54 Bydliště: ...v garáži s Trabantem P 50 R
|
| jednoduché to sice je ...ale za peníze....takže litr 100% tak za 500.-
..a navíc ve vlastním destiláku je možné destilovat i např. bylinky naložené ve vodě, popř. destilovat již v lihu naložené. Receptář to také často radí....jojojo...jen mít "přístroj"...ten co jsem zmínil výše má i vlastní kvasnou zátku - bublák...takže se do hrnečku naloží....vykvasí. přiklopí a destiluje....žádné přelévání a při výtěžnosti cca 16-20% / podle kvasinek, tj jejich odolnosti přežít ne vlastním odpadu/ to je z 25l obsahu hrnce 4,5 litru na jedno naložení....
kalkulace. 20% roztok cukr á 16/kg = 5x16=80 + energie...cca 20.- =100.-..1l 22.-
...je pravda že přístroj stojí 13 700.- na jednom litru ušetřím 480.-
...na 28litrech mám přístroj zaplacený....a je antikoro, při slušném zacházení je téměř nesmrtelný ...má někdo jiný názor??? martin11 |
|