Hlavní přehled   |   Info a nápověda Přihlásit   |   Registrovat
 
 
Příspěvek umístěný v tematickém vlákně:    Domácí kvašení a pálení   (str. 2)
 
Poota   
15.04.2016 14:04
Bydliště: Praha
9086 603 7589 
Ještě taková maličkost ke kvašení.

Kvasinky ukončují kvašení pouze ze dvou důvodů:
- dojde jim potrava, to znamená že už zpracovaly veškerý cukr
- v zákvasu je už tolik alkoholu, že v tom nemůžou žít

V tom druhém případě ještě není veškerý cukr využit, což je škoda. Napravit se to dá docela snadno - odebrat třeba polovinu zákvasu a ten zbytek naředit vodou. Menší "alkoholovitost" zákvasu nevadí, protože procenta alkoholu výsledného produktu se docilují destilací, která je stejně aspoň dvojí.
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasyOznačit příspěvek
  Přejít na příspěvek do vlákna      

 
 
Omforum.cz   |   Nápověda   |   Pravidla fóra   |   Podpořte chod fóra   |   Vytvořil: 2015-2024 Adam Benda
 
 
CC BY-NC-ND 3.0 CZ
Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 3.0 Česká republika License