 | Jiřka 05.01.2019 13:20 Bydliště: Praha
|
| martin11 napsal(a): ....vůbec není výborný....ráno nic moc, takhle asi za války chutnal chléb popisovaný jako "komisárek"...
...závady: drobivé, suché, výrazná příchuť droždí / použil jsem to živé-mazlavé/a asi jsem ho dal moc... |
Dalibore, jak si dal klasický droždí, je to v háji, pouze sušený!
Základ je cca 400 - 450ml vody svařit s asi 3mi pol. lžícemi octa a lžičkou drceného kmínu+soli.
Po vychladnutí tohle nalít do formy, rovnoměrně nasypat-přidat cca 500 mg prosátou hladkou pšeničnou mouku, prosypat sušeným droždím(!), do jednoho rohu dát ještě lžičku soli, do druhého cukr (metly si to pak rovnoměrně promíchaji dohromady).
Přidej si lžíci sádlíčka(nikdy ne olej, když chleba pak po upečení zchladne, ztuhne a vyschne jako ten oil), hoď si tam pár škvarečků je-li možná, třeba i tu cibuli nebo vařený brambor, to už záleží jen na Tobě. Jakmile ale dáš víc takových mazlavých věciček, dáš i přiměřeně víc mouky..
Jo, a až pekárna po přípravě těsta na Tebe asi 6x zahouká, máš možnost zespoda syrového těsta vyndat ty metly, pak se blbě z upečenýho vyndavaj
A nastavíš si ze 3 stupňů pečení třeba dvojku, aby na konci nebyl úplně tvrdej, vypečenej
Držim palce, to zvládneš |
|