Hlavní přehled   |   Info a nápověda Přihlásit   |   Registrovat
 
 
Příspěvek umístěný v tematickém vlákně:    Recepty a tipy na vaření   (str. 4)
 
Jiřka   
05.01.2019 13:20
Bydliště: Praha
392 412 
  martin11 napsal(a):    ....vůbec není výborný....ráno nic moc, takhle asi za války chutnal chléb popisovaný jako "komisárek"... ...závady: drobivé, suché, výrazná příchuť droždí / použil jsem to živé-mazlavé/a asi jsem ho dal moc...

Dalibore, jak si dal klasický droždí, je to v háji, pouze sušený!
Základ je cca 400 - 450ml vody svařit s asi 3mi pol. lžícemi octa a lžičkou drceného kmínu+soli.
Po vychladnutí tohle nalít do formy, rovnoměrně nasypat-přidat cca 500 mg prosátou hladkou pšeničnou mouku, prosypat sušeným droždím(!), do jednoho rohu dát ještě lžičku soli, do druhého cukr (metly si to pak rovnoměrně promíchaji dohromady).
Přidej si lžíci sádlíčka(nikdy ne olej, když chleba pak po upečení zchladne, ztuhne a vyschne jako ten oil), hoď si tam pár škvarečků je-li možná, třeba i tu cibuli nebo vařený brambor, to už záleží jen na Tobě. Jakmile ale dáš víc takových mazlavých věciček, dáš i přiměřeně víc mouky..
Jo, a až pekárna po přípravě těsta na Tebe asi 6x zahouká, máš možnost zespoda syrového těsta vyndat ty metly, pak se blbě z upečenýho vyndavaj
A nastavíš si ze 3 stupňů pečení třeba dvojku, aby na konci nebyl úplně tvrdej, vypečenej
Držim palce, to zvládneš
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasyOznačit příspěvek
  Přejít na příspěvek do vlákna      

 
 
Omforum.cz   |   Nápověda   |   Pravidla fóra   |   Podpořte chod fóra   |   Vytvořil: 2015-2025 Adam Benda
 
 
CC BY-NC-ND 3.0 CZ
Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 3.0 Česká republika License