 | martin11 05.01.2019 15:05 Bydliště: ...v garáži s Trabantem P 50 R
|
| Jiřka napsal(a): Dalibore, jak si dal klasický droždí, je to v háji, pouze sušený!
Základ je cca 400 - 450ml vody svařit s asi 3mi pol. lžícemi octa a lžičkou drceného kmínu+soli.
Po vychladnutí tohle nalít do formy, rovnoměrně... |
...neodcenitelné rady....jen nemám kompjůtr, který hlásí kde co, ale 21 roků starou bednu, která má jen jednu míchací klapku...ani tam není metla, jen takové pádýlko které po upečení zůstane v chlebu a musím ji po vyklopení z chleba vydolovat....protože se zapeče......aby to vydávalo nějaké signály...??? že je.ukončen nějaký proces....to v roce 1998 neznali....dnes nemám čas péci...takže zítra...chyba asi největší u mne...nevhodné droždí, nepropracované těsto, /míchátko to nezvládlo/, jen žitná mouka, a asi málo vody...sůl jsem na 500g mouky odhadl dobře...slanost příjemná...osobně moc nesolím......od mildy k tomu pivu, to myslím stojí za úvahu, bude dalším cílem pokusu ...jen jak se znám to nesmím s pokusováním a přidáváním kdečeho přehánět....kočička a pejsek také vařili dort....
p.s. mám nabídku získat pekárničku novější konstrukce...uvidím jak dopadnu s pokusy s touto...není všech dnů konec |
|