Hlavní přehled   |   Info a nápověda Přihlásit   |   Registrovat
 
 
Příspěvek umístěný v tematickém vlákně:    Recepty a tipy na vaření   (str. 4)
 
martin11    Uživatel podléhá schvalovacímu režimu
05.01.2019 15:05
Bydliště: ...v garáži s Trabantem P 50 R
6857 110 3650 
  Jiřka napsal(a):    Dalibore, jak si dal klasický droždí, je to v háji, pouze sušený! Základ je cca 400 - 450ml vody svařit s asi 3mi pol. lžícemi octa a lžičkou drceného kmínu+soli. Po vychladnutí tohle nalít do formy, rovnoměrně...

...neodcenitelné rady....jen nemám kompjůtr, který hlásí kde co, ale 21 roků starou bednu, která má jen jednu míchací klapku...ani tam není metla, jen takové pádýlko které po upečení zůstane v chlebu a musím ji po vyklopení z chleba vydolovat....protože se zapeče......aby to vydávalo nějaké signály...??? že je.ukončen nějaký proces....to v roce 1998 neznali....dnes nemám čas péci...takže zítra...chyba asi největší u mne...nevhodné droždí, nepropracované těsto, /míchátko to nezvládlo/, jen žitná mouka, a asi málo vody...sůl jsem na 500g mouky odhadl dobře...slanost příjemná...osobně moc nesolím......od mildy k tomu pivu, to myslím stojí za úvahu, bude dalším cílem pokusu ...jen jak se znám to nesmím s pokusováním a přidáváním kdečeho přehánět....kočička a pejsek také vařili dort....
p.s. mám nabídku získat pekárničku novější konstrukce...uvidím jak dopadnu s pokusy s touto...není všech dnů konec
Zvláštní ocenění za úsilí nebo přínosPozitivní ohlasyOznačit příspěvek
  Přejít na příspěvek do vlákna      

 
 
Omforum.cz   |   Nápověda   |   Pravidla fóra   |   Podpořte chod fóra   |   Vytvořil: 2015-2025 Adam Benda
 
 
CC BY-NC-ND 3.0 CZ
Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 3.0 Česká republika License