Jasně, sušenky a pamlsky.
Ale také všechny pleťové krémy, tělová mléka, přípravky na opalován...
Karel 124 25.11.2015 20:08 Bydliště: Praha a okolí
558
41
738
Tržní dodavatelé musí něco trhnout, ale
Sušenky a pamlsky od tržních dodavatelů lze nahradit pojídáním sušeného ovoce a oříšků. Pokud si to člověk zbaběle nekoupí za přemrštěné ceny, získá drobnou prací při přípravě těchto dobrot vyrovnanou mysl, ba i následování zbytkem rodiny. (někdy)
0
3
farkas 26.11.2015 06:09 Bydliště: Střední Čechy
2929
344
3995
Dlouholeté a pravidelné předsvezetí, že "tentokrát" do těst na vánoční cukroví namelu oloupané bukvice mi letos zase nevychází.
Tyhle minioříšky jsou jednou z největších lahůdek, které nám příroda poskytuje,
ale divoká mě vždycky předběhnou.
Do lískových oříšků mi nalezly nějaké potvory tak zase dojde na vlašské.
0
1
Karel 124 26.11.2015 09:47 Bydliště: Praha a okolí
558
41
738
Dík za inspiraci . vzpomněl jsem si na kousek svojí cesty, která vedla borovicovým hájem. Borovice to je náš takový jakoby cedr. Má svoje oříšky v podobé semen v šiškách
vypadá to takhle http://www.garten.cz/ei/cz/00623-G1-borovice-cerna/
Moc kvalitní výživa.
Samotné i do čehokoli.......
0
1
farkas 26.11.2015 15:14 Bydliště: Střední Čechy
2929
344
3995
Piniové "oříšky" používají Italové v kuchyni úplně samozřejmě.
Jsou ještě o trochu větší, než z pinus nigra
0
0
farkas 27.11.2015 07:38 Bydliště: Střední Čechy
2929
344
3995
Pořad o fatálních důsledcích expandujícího palmařského průmyslu.
Konzumovat jejich produkty je nejen omylem zdravého stravování,
ale i přímou podporou světových zločinců a jejich praktik.
Z dětských let si pamatuji na neustálé reklamy doporučujíci jako nejzdravější způsob stravování obrovské porce masa s minimem příloh. Prostřednictvím zdravotní osvěty docházelo k pobídkám obyvatelstva ke konzumaci masných výrobků jen proto, že chovy prasat, skotu a drůbeže byly vždy plné zvířat zralých k odvozu na jatka.
Důsledky této manipulace se stravovacími návyky lidí se o pár desítek let projevily obrovským nárůstem výskytu rakoviny tlustého střeva, zejména u mužů.
V dnešní době tato doporučení nefungují na bázi zdravotní osvěty, protože s komerčními účely reklam už se nikdo netají. Přesto jsme schopni znovu naletět.
Ztužené rostlinné tuky, mořské ryby, maso kuřat a krůt, ovoce, zelenina, celozrnné pečivo, a hlavně zaručené zdravé mléčné výrobky.
Když pomineme obsah pesticidů, herbicidů, antibiotik a "nezbytných" chemických přísad používaných v potravinářském průmyslu, hozí nám z potravin ještě jedno nebezpečí.
I nejčistější, nejorganičtější a nejčerstvější potraviny, které lidem zlepšují zdraví
a kondici, nemusí být prospěšné úplně pro všechny.
O výzkumu zabývajícím se rozdíly ve fungovaní lidského metabolismu pojednává toto video: https://www.youtube.com/watch?v=Ryc5M3Ciytg
Pokus je založen na kontrole glykemického indexu a je tak jednoduchý, že si sami můžeme v domácích podmínkách ověřit, které potraviny náš organismus ochotné přijímá a které mu škodí.
Potřebujeme: glukometr, 56 testovacích proužků, vzorky potravin a nutriční tabulku.
Glykémie se měří po probuzení, hodinu po snídani, dvě hodiny po snídani a naposled před obědem.
K snídani jíme vždy pouze jeden druh potraviny v množství odpovídajícím energetické hodnotě daného jídla.
Přerušení pokusu a následné pokračování nemá na výsledky vliv.
Rozdílný obsah tuků v mase a mléčných výrobcích se projeví na hodnotách glykemie změřené před obědem.
Každé měření si napíšeme do tabulky a nakonec porovnáme. Potraviny, při jejichž konzumaci se cukr v naší krvi nejpomaleji odbourává jsou pro nás nevhodné, i přesto, že jsou po stránce jejích prospěšnosti doporučovány a vychvalovány skutečnými odborníky a jiným lidem prospívají.
Může se stát, že nejlépe trávíme právě buřty a sladké pečivo
V průběhu každého jednotlivého pokusu jídlo zapíjíme čistou vodou.
2
2
farkas 30.11.2015 00:37 Bydliště: Střední Čechy
2929
344
3995
O čem se nemluví
Čerstvý zázvor se u nás stal nedílnou součástí mnohých pokrmů a léčivých čajů.
Jsou jeho účinky skutečně tak zázračné, jak nám šlechetní mediální rádcové tvrdí?
A jak je to s kurkumou, koriandrem, chili, pepřem, kmínem a bylinkami?
Jejich zdravotní přínos nefunguje a nemůže fungovat. Nejen koření, ale téměř všechny potraviny dostupné v regálech supermarketů jsou ozářeny kobaltem.
Bylo mi divné, že zasazený zázvorový oddenek v květináči nevyrašil a červené fazole nevyklíčily a tak jsem začala pátrat a zjistila, že už více než 10 let nakupujeme a jíme nejen potraviny nadupané chemií, ale současně znehodnocené zářením z radioaktivního kobaltu na absolutně mrtvou hmotu.
A to jsem si myslela, že pro uchování nutričních hodnot čerstvých potravin stačí vyhnout se mikrovlnně troubě.
Potraviny, které konzumujeme jsou tedy pro jistotu, otráveny minimálně 2x.
Stačí se podívat, jak kvůli produkci palmového oleje hoří deštné pralesy a každý rozumný člověk začne palmový olej bojkotovat.
Z másla z Madety, nebělené mouky, domácích vajec a přírodního cukru pořád dokola doma něco peču, tak si můžou strčit za klobouk i plněné oplatky a laciné čokoládičky.
Docela ušetřím, tak když čokoládu, jedině Lindt.
Navíc je problém s kakaem. Poslední balení "holandského typu", co mám vypadá, jako by do něj přimíchali saze z komína. I vánoční pracny letos vyšly nějak do šeda.
0
3
farkas 20.02.2016 19:30 Bydliště: Střední Čechy
2929
344
3995
Na webových stránkách Koalice proti palmovému oleji
jsem objevila seznam potravinářských a drogistických výrobků obsahujících palmový olej, tak už poznám, co nekupovat i bez brýlí.
Druhý odkaz obsahuje produkty vyrobené bez příměsi palmového oleje a mnohé uvedené jsou příjemným překvapením
Je na každém z nás, jak se k problematice neřízené expanze olejářských korporací na úkor nenahraditelných zemských ekosystému postaví.
0
2
Poota 20.02.2016 20:11 Bydliště: Praha
9084
603
7586
Jenom poznámka - oba odkazy směřují na výrobky s palmovým olejem, na výrobky bez něj je potřeba si kliknout na té stránce na odkaz vpravo, ale adresa v řádku se nezmění.
0
1
Adam 20.02.2016 20:35 Bydliště: Praha
5809
563
5852
farkas napsal(a):... na úkor nenahraditelných zemských ekosystému postaví.
Stejně tak mám ale tendenci neustále přípomínat, že tu není jen hledisko ekosystému, ale také hledisko našeho vlastního zdraví, a to kvůli značnému podílu nasycené mastné kyselině palmitové.
0
1
farkas 21.02.2016 07:42 Bydliště: Střední Čechy
2929
344
3995
Adam napsal(a):....hledisko našeho vlastního zdraví, a to kvůli značnému podílu nasycené mastné kyselině palmitové.
Kyselinu palmitovou obsahují, mimo jiné, mléčné výrobky a hlavně máslo.
Má smysl nahrazovat máslo při domácím pečení ztuženými rostlinnými tuky?
Kyselina palmitová je i ve vepřovém sádle, hovězím loji, v oříšcích i většině semen
ukrytých v bobulích ovocných keřů a plodů zeleniny.
U palmového oleje mi vadí především ta rozsáhlá reklamní kampaň s tendencí nacpat ho úplně všude a odstavit dodavatele tuků získaných férovější cestou.
Kdyby ale producenti palmového oleje museli zaplatit všechny škody, které v honbě za bezkonkurenční cenou palmového oleje napáchali, ze dne na den by palmový olej jedním z nejdražších..
Nejsmutnější na tom celém je ale fakt, že férová není vůbec žádná produkce potravin ve velkých měřítcích.
0
3
Adam 08.03.2016 16:15 Bydliště: Praha
5809
563
5852
Palmový tuk - Pěkný přehled potravin s ním a bez něj
Konečně si mohu bez brýlí a s čistým svědomím koupit občas sušenku.
Pozor ale na Orion (Nestle). Některé čokolády z jejich produkce palmový tuk obsahují. Je to tak půl na půl.
0
1
farkas 08.03.2016 20:34 Bydliště: Střední Čechy
2929
344
3995
Kuřecí utopenci
To se pak nikdo nesmí divit, že se takový materiál namísto upečení dozlatova jednoduše uvaří a to dokonce i pod grilem,
Vkládám video s výsledky přítomnosti jedovatých látek v černém čaji.
Rozbory vzorků k určení přítomných škodlivin byly pořízeny v laboratořích VŠCHT Praha.
O roku 2013 obsah dusičnanů v zelenině prakticky nikdo nekontroluje.
A tak v dobré víře ve správnou životosprávu trávíme sebe i svoje děti.
Článek vyšem na nwoo.org.24..4.2016 Současná kvalita potravin – skrytá genocida českého národa
Genocidou se rozumí kterýkoli z níže uvedených činů, spáchaných v úmyslu zničit úplně nebo částečně některou národní, etnickou, rasovou nebo náboženskou skupinu jako takovou:
1) způsobení těžkých tělesných ublížení nebo duševních poruch členům takové skupiny;
2) úmyslné uvedení kterékoli skupiny do takových životních podmínek, které mají přivodit její úplné nebo částečné fyzické zničení;
3) opatření směřující k tomu, aby se v takové skupině bránilo rození dětí;
Současná kvalita potravin – skrytá genocida českého národa
V historii lidstva najdeme spoustu období, kdy lidé neměli co jíst, kdy díky tomu jedli cokoliv, co alespoň vzdáleně mohlo zasytit hlad.
Existuje ovšem pouze jedno období, kdy lidé žijí v relativním blahobytu a přesto vědomě do jídla přimíchávají jedy, které prokazatelně poškozují jejich zdraví. Bohužel v tomto období žijeme posledních 20 let.
Kvalita potravin – jak ji srovnat
Abychom mohli objektivně srovnat a hodnotit kvalitu potravin, musíme jít do minulosti a podívat se na normy, které tuto oblast regulovaly dříve a nyní.
a)Ovoce a zelenina
U zeleniny a ovoce si musíme dávat pozor zejména na dvě věci.
Na dusičnany a pesticidy.
Dusičnany
Co jsou dusičnany?
Dusičnany jsou chemicky soli kyseliny dusičné (např. draselné nebo sodné soli) tvořící přirozenou součást rostlinné i živočišné hmoty (produkty metabolismu).
Možná nebezpečí pro lidský organismus
Metabolickou přeměnou dusičnanů v lidském těle vznikají dusitany a ty se přeměňují dále na nitrosaminy s kancerogenními (rakovinu vyvolávajícími) účinky. Další nebezpečí představují dusičnany u kojenců. Vážou se na červené krevní barvivo hemoglobin, které má u malých dětí jinou chemickou strukturu, a blokují tak přenos kyslíku v těle. To může způsobit dýchací problémy dětí doprovázené modráním tkání – tzv. cyanóza kojenců – až udušením. *1
Limity na dusičnany za socialismu a dnes
V současné době nás oficiální média informují o tom, že limity dusičnanů „nejsou překračovány.“ Zdálo by se, že vše je v pořádku.
Pojďme se podívat, co se skrývá pod pojmem limity „nebyly překročeny“.
Zrušení limitu na dusičnany u většiny ovoce a zeleniny
Zde je přehledně udělána tabulka limitů tak, jak se měnily v čase. Vidíte v ní původní, velmi přísné normy platné za socialismu (sloupec rok 1986), přes částečné uvolnění těchto norem po změně řežimu (sloupec rok 2002) až po současnou dobu, kdy jsme v EU, a kdy byly limity většinou zrušeny a u zbytku byly masivně zvednuty (sloupec 2013).
tabulka01
Z tabulky je patrné, že vše je podřízeno co nejvyšším výnosům, tedy masivnímu používání hnojiv. Jde o peníze, zdraví populace nikoho nezajímá.
Shrnutí:
U většiny ovoce a zeleniny nejsou limity vůbec stanoveny.
Limity byly proti roku 1986 několikanásobně zvednuty.
Původní normy platné za socialismu jsou běžně překračovány o stovky procent.
Fakticky se přestaly dusičnany kontrolovat – za celý rok 2012 se kontrolovalo pouze 99 vzorků zeleniny.
Nekontrolují se základní druhy zeleniny, jako jsou papriky a rajčata.